Daca vrei sa practici acest sport trebuie sa tii cont de cateva reguli:
- Alege haine care sa-ti permita libertatea de miscare necesara
- Chiar daca este vorba de un sport, nu inseamna ca nu trebuie sa ai o tinuta feminina si chic
- Incaltamintea trebuie sa fie confortabila, cu talpa in zig-zag, perfecta pentru orice teren, si cu calcaiul inalt pentru ca toata greutatea se va lasa pe calcai si trebuie sa aiba suport.
- Parul – mai bine prins intr-o coada sau daca vrei sa fii foarte chic, poti incerca o bentita
- Mansetele pot fi accesoriul tau uber-chic, mai ales ca le poti gasi intr-o paleta larga de nuante si imprimeuri.
Sa cunoastem o parte dintre jucatoarele de la BCR Ladies Open Romania:
Ioana - Raluca Olaru
Prin 2007, pe cand, in pragul majoratului, Raluca Olaru traversa, in iarna, Atlanticul, pentru a intra in calificarile de la Memphis, undeva la gura sobei se depanau inca amintirile anilor '90. Irina Spirlea intre primele zece din lume, Ruxandra Dragomir, pe aproape, Catalina Cristea si Raluca Sandu, in Top 100. Dulcele trecut si prezentul acru. Atatia juniori pierduti in negura ce separa talentele de performeri! Dar finalista junelor de la Roland Garros 2005 e din alt aluat. Avea nu doar sa imprastie cu racheta ceata calificarilor, ci sa si ajunga pe un taram interzis de ani buni romancelor: semifinala de turneu WTA. Insa, dincolo de performanta in sine, ambitiei Ralucai Olaru i se datoreaza mult din ascensiunea ulterioara, a ei si a colegelor de generatie. Calauza pe carari neexplorate, "Domnita Ralu" a servit portia de incredere din care gusta si astazi o intreaga caravana a tenisului feminin romanesc.
Simona Halep
Unde e fetita de 4 anisori care construia castele de nisip pe malul Marii Negre? De cand si-a legat destinul de tenisul de performanta, copilaria Simonei Halep s-a derulat pe repede inainte. A inceput sa construiasca altceva, cu mult mai durabil, o cariera, un drum in viata. Iar anii au trecut... Mai ieri descoperea Parisul. Si Parisul o descoperea pe ea, Simona, campioana Roland Garros-ului junioarelor. N-a trecut mult pana a descoperit o lume intreaga, cu talentul, ambitia si tenacitatea adunate in explozia reverului cu doua maini, in cros scurt sau in lung de linie. Pe rand, visele adolescentei pregatite pe atunci de Liviu Panait tind sa se implineasca. Halep, cu "H" de la idolul Henin, bate deocamdata la portile primelor 50 de jucatoare ale lumii. Insa, atat ea, cat si antrenorul Firicel Tomai, ajung sa priveasca mult mai sus, pana in raiul Top 10 WTA.
Irina Begu
Cea mai noua "infiltrare" romaneasca in zona Top 100 WTA, urmare a senzatiei produse tocmai in extremitatea sudica a Peninsulei Iberice, la Marbella, Irina Begu a stat ceva vreme in umbra colegelor de generatie Alexandra Dulgheru si Sorana Cirstea. Dar n-a incetat sa-si caute gloria. Atingerea ultimului act din Andaluzia, gratie unei victorii de poveste impotriva Svetlanei Kuznetova, n-a fost rodul intamplarii, ci rezultatul seriozitatii in pregatirea cu antrenorul Marius Comanescu, al valorificarii atuurilor fizice (forta, inaltime), al talentului slefuit in Germania. La Nurnberg, unde, de-o schioapa fiind, adormea cu povestile tenisului spuse de matusa ei, fosta jucatoare de tenis Aurelia Wagner, cea care mai apoi avea sa-i ofere si confortul financiar necesar pasilor de inceput in sportul alb. In ultimii ani nelipsita din echipa de FedCup a Romaniei, Irina a asteptat startul sezonului pe zgura din 2011, pentru a exploda in tenisul cu adevarat mare.
Elena Bogdan
Ema are 1,84 m si inca mai poate creste. Una dintre cele mai inalte jucatoare in activitate din circuitul profesionist, ea va creste, fara indoiala, si mai mult, in ierarhia WTA. Craioveanca si-a luat inima in dinti anul acesta, daca privim spre marile competitii la care a participat si ca senioare, dupa un juniorat stralucit (campioana europeana, finalista la Roland Garros). Melbourne, Bogota, Marbella, Fes, Estoril, Paris, un traseu plin de experiente pentru Elena Bogdan, cea care indica serviciul drept principala sa arma pe teren. Patrunderea in Top 200 WTA ii poate netezi un drum pe care a pornit la 7 ani, cand a ales tenisul in detrimentul gimnasticii. A ales sa nu devina o Horkina sau o Boginskaia, sa nu urce pe barna sau pe covorul de la sol, ci sa-si urmeze visul pe zgura, strangand gripul rachetei in mana stanga. Ema are 1,84 m si inca mai poate creste. Una dintre cele mai inalte jucatoare in activitate din circuitul profesionist, ea va creste, fara indoiala, si mai mult, in ierarhia WTA. Craioveanca si-a luat inima in dinti anul acesta, daca privim spre marile competitii la care a participat si ca senioare, dupa un juniorat stralucit (campioana europeana, finalista la Roland Garros). Melbourne, Bogota, Marbella, Fes, Estoril, Paris, un traseu plin de experiente pentru Elena Bogdan, cea care indica serviciul drept principala sa arma pe teren. Patrunderea in Top 200 WTA ii poate netezi un drum pe care a pornit la 7 ani, cand a ales tenisul in detrimentul gimnasticii. A ales sa nu devina o Horkina sau o Boginskaia, sa nu urce pe barna sau pe covorul de la sol, ci sa-si urmeze visul pe zgura, strangand gripul rachetei in mana stanga.