Adriana Bahmuţeanu

Adriana Bahmuţeanu i-a făcut un parastas lui Silviu...

Citeste mai mult»
emily

Al cincilea sezon al serialului "Emily in Paris" va fi...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran a ajutat Ipswich Town să recruteze un jucător...

Citeste mai mult»
cuplu

Un studiu revoluționar arată cum fericirea partenerului...

Citeste mai mult»
anca

Mesajul emoționant al Ancăi Țurcașiu despre nepoțica sa,...

Citeste mai mult»
P. Diddy

P. Diddy este acuzat de o nouă agresiune sexuală asupra...

Citeste mai mult»
Vladimir Shklyarov

Poliţia rusă a deschis o anchetă după moartea unui...

Citeste mai mult»
Marius Borg Hoiby

Fiul prinţesei moştenitoare Mette-Marit a Norvegiei,...

Citeste mai mult»
Ridley Scott

Ridley Scott spune că sărutul gay al lui Denzel...

Citeste mai mult»
Adriana Bahmuteanu

Adriana Bahmuțeanu îi cere ajutorul premierului Ciolacu...

Citeste mai mult»

Beyoncé va susţine un concert live pe Netflix în 25...

Citeste mai mult»
Charles Dumont

Charles Dumont, compozitor pentru Edith Piaf, a murit la...

Citeste mai mult»
motan

Un motan din Scoţia dispărut de acasă, găsit la 500 km...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Conan O'Brien va fi gazda ceremoniei Oscar 2025

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

James Bond - Următorul actor va fi în vârstă de 30 de ani...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va apărea în sezonul doi al serialului "Wednesday"

Citeste mai mult»
colier

Un misterios colier cu diamante de 300 de carate a fost...

Citeste mai mult»
celine dion

Céline Dion a avut o apariţie surpriză la prezentarea de...

Citeste mai mult»
Denzel Washington

Denzel Washington anunţă că va juca în "Black Panther 3"...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa de Wales va fi gazda concertului de Crăciun de...

Citeste mai mult»
John

John Krasinski, desemnat ''cel mai sexy bărbat în viaţă''...

Citeste mai mult»
Silviu Prigoană

Care a fost cauza decesului lui Silviu Prigoană

Citeste mai mult»
exerciţii fizice

Cinci minute de exerciţii fizice în fiecare zi ar putea...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla îşi reia angajamentele oficiale, însă cu...

Citeste mai mult»
pudra

Cum să creezi un machiaj de lungă durată

Citeste mai mult»
inel

Un inel de logodnă de 70.000 de dolari trebuie returnat...

Citeste mai mult»
Chris Martin

Chris Martin a întrerupt un concert pentru a ajuta un...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate a apărut în public pentru a doua zi consecutiv

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate revine în viaţa publică şi va participa la...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Trei persoane au fost inculpate în legătură cu moartea...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna a criticat realegerea „infractorului condamnat,...

Citeste mai mult»
credit

Recomandări pentru un sfârșit de an organizat și relaxat

Citeste mai mult»
Tyka Nelson

Cântăreaţa Tyka Nelson, sora lui Prince, a murit la...

Citeste mai mult»
TikTok

O provocare de pe TikTok determină zeci de adolescente să...

Citeste mai mult»

Notariat Dorobanți Raluca Tunescu

Citeste mai mult»
sport

De ce este esențial să facem mișcare dimineața și seara

Citeste mai mult»
Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis, despre victoria lui Trump: „Înseamnă o...

Citeste mai mult»
Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg a refuzat să-i pronunţe numele lui Trump...

Citeste mai mult»
copil

Top 5 pilote pentru copii: confort și calitate pentru...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga a susţinut-o pe Kamala Harris la ultimul miting...

Citeste mai mult»

Momente-cheie in moda si influenta lor

În Moda 15 sep 2010
"Moda isi pierde valoarea, stilul este etern" afirma Yves Saint Laurent, punctand faptul ca de-a lungul vremii, marile case de moda si-a pastrat stilul care le-a consacrat, desi creatiile difereau de la un sezon la altul, Chanel a ramas mereu clasic, iar Gaultier mereu excentric! Cum a inceput totul? Aveti ocazia sa aflati dintr-o istorie a modei, prezentata mai jos, cu detalii semnificative si aspecte revolutionare!

In urma primului razboi mondial, putem regasi primele schimbari majore in ceea ce inseamna moda mondiala. In toate domeniile, lucrurile au luat o noua intorsatura, apareau masini de viteza, jazz-ul devenea popular, iar a fi bronzat era deja la moda. O viziune avangardista insotea fiecare ideal de eleganta. Prinsa in cercul dinamic al timpului respectiv, trend-urile modei se schimbau in acelasi ritm.

Look-ul femeilor s-a schimbat in acea perioada semnificativ. De la coafuri sofisticate si cocuri, la par scurt sau bob, de la rochii pana dupa genunchi, la fuste peste acestia, noua infatisare a femeilor a fost considerata asemanatoare baietilor. Noile femei aspirau la o educatie aleasa, care sa le asigure o profesie, se bucurau de relatii romantice scurte sau lungi, chiar ajungeau sa joace tenis, golf si nu se mai sfiau sa fumeze.    

Acest stil androgin, a fost oficial recunosc la Exposition Internationale des Artes Decoratifs et Industriels Modernes, care a avut loc in Paris, in anul 1925. Aceasta a dus la denumirea stilului de Art Deco. Rochiile simple, cu brauri, lenjerie intima tot mai sofisticata, rujul rosu, pudra deschisa la culoare si aparitia blush-ului sunt specifice acelei perioade. Tenismena de origine franceza Suzanne Lenglen a ajutat la crearea a tot mai multor vestimentatii pentru sportivi de gen feminin. Costumul de baie, era realizat din ce in ce mai putin material, expunand fara jena tot mai multa piele. Tinuta de plaja si-a facut cunoscuta prezenta incepand tot cu aceasta perioada, in care pantaloni scuri deveneau la moda in statiuni.

Gabrielle ("Coco") Chanel a jucat un rol decisiv in noul aspect al femeilor, in ceea ce priveste vestimentatia. A creat haine pentru confort, simple, cu o aparenta chic, combinatii inovatoare a diferitelor materiale odata folosite doar pentru vestimentatia barbatilor. Chanel a creat o complet noua etica a hainelor si a devenit o emblema a femeilor pregatite sa aibe o viata activa.

Perioada anilor 1920 si 1930, este considerata a fi "epoca de aur"a haute couture. Mai multe nume de designeri care au pus bazele acetor termeni, au aparut atunci, cum ar fi Jean Patou, Edward Molyneux sau Lucien Lelong. In designul hainelor feminine Chanel si Madeleine Vionnet au jucat rolul cel mai important. Vionnet a inventat aproximativ toate felurile de gulere pe care si azi le intalnim la diferite haine, iar inspirata fiind de kimono, a creat rochia construita dintr-o singura piesa.

Noile miscari in arta, asa cum este Suprarealismul sau Futurismul s-a resimtit si in vestimentatia propusa de designeri. Arta si moda au mers mana in mana, aducand in acea perioada schimbari radicale designului de orice fel. Insa in 1929, marea criza economica a oprit avantul prosperitatii in aceste domenii. Din acest motiv, anii 30 au adus un look mai natural, rochiile lungi de seara au revenit la moda, iar parul nu se mai purta scurt, ci mai lung, sa permita crearea unor bucle naturale. Au avut loc regrese in  toate domeniile, mai putin in moda. S-a continuat crearea hainelor sport, fustelor scurte de zi, deoarece oamenii petreceau mult timp in statiuni sau la plaja, astfel ca necesitatea hainelor de acest gen a fost tot mai mare, aparand si termenul de "pret-a-porter"sau "ready-to-wear". Elsa Schiaparelli a fost unul din designerii acelor timpuri care a produs aceasta schimbare. A lucrat cel mai mult cu artistii si oamenii faimosi din perioada respectiva, stilul ei vestimentar fiind influentat de Dadaism, adoptand si idei din Suprarealism pentru crearea rochiilor si coafurilor mai excentrice. Schite a lui Salvador Dali sau Jean Cocteau au fost imprimate pe o parte din creatiile ei, exerimentand noi materiale, asa cum este vinylul sau celofanul.

Desi designerii mentionati mai sus, au primit recunostinta internationala, in 1937 in Paris, Cristobal Balenciaga a deschis primul salon de moda, oferind creatii cu o completa schimbare spre modern, starnind numeroare interese pentru acest nou stil.

La sfarsitul anilor 30, filmele americane au influentat considerabil perceptia oamenilor despre moda. Femeile care urmareau aceste filme, doreau sa se inspire din revistele care promovau "couture-ul" parizian.

Fotografiile, inventie a secolului 19, cresteau in importanta in reviste. Fotografiile de moda nu au intarziat sa apara, devenind tot mai relevante datorita imbunatatirii calitatilor acestora. Adolphe de Meyer in 1910 si Edward Steichen in 1920, sunt considerati a fi inventatorii fotografiilor de moda. In 1930 cand au aparut fotografiile color, principala atractie a revistelor nu mai era coloristica cat fotografiile in sine. Toni Frissell a introdus fotografia realizata afara cu lumina naturala. A urmat Man Ray si alti numerosi fotografi, care au incercat diferite posibilitati de tehnici in fotografie.

Al doilea razboi mondial a cauzat numeroase regresii in moda pariziana. Multe magazine "couture"au fost nevoite sa se inchida. Intentia germanilor a fost sa transfere toata aceasta industrie a modei din Paris catre Berlin sau Viena. In 1940 a fost introdusa o lege prin care s-a stabilit cat material se foloseste pentru orice haina, spre exemplu pentru un sacou nu aveau voie sa foloseasca mai mult de 4 m de material. Multi oameni au fost nevoiti sa-si reactualizeze hainele vechi. In Anglia s-a dat ordin sa se creeze un anume prototip, in speranta ca se vor salva bani si materiale, avand in vedere recenta trecere a razboiului. In 1941 cand SUA intra in razboi, au continuat si ei aceasta economie in ceea ce priveste moda, sugerandu-se crearea fustelor drepte, fara pliuri, iar materialele inflorate au fost complet interzise.

Datorita restrictiilor in ceea ce priveste materialul, siluetele slim cat si fustele foarte scurte devin dominante in moda internationala. Fiind in plin razboi, s-a dezvoltat insa o noua divizie a fashion-ului, cea care sa creeze haine militare. Statele Unite care a fost cel mai mare client al modei pariziene, incepea sa-si dezvolte propria industrie de haute couture, insa in special tinute casual, de zi sau ready-to-wear. S-a dezvoltat astfel stilul californian casual, stilul new york-ez business si astfel s-au ridicat primii designeri americani, cum este si Claire McCardell,  care au promovat frumusetea practica a hainelor.

Moda

Dupa eliberarea Parisului in 1944, acesta si-a reluat activitatea urgent in ceea ce priveste moda. Noi colectii au aparut, iar designeri de renume precum Jacques Fath sau Pierre Balmain isi fac simtita prezenta. In 1945, s-a planificat si realizat "Theatre de la Mode", o expozitie cu manechine ce aveau peste 1,70 m, imbracate in haine couture din cele mai recente colectii. Aceasta a fost o miscare a designerilor din dorinta de a-si prezenta amplu creativitatea si ceea ce considera la moda. In 1947, Christian Dior lanseaza prima colectie "The new look", care a avut un impact palpabil in industria internationala a modei. Rezultatul a fost ca "haute couture-ul" si-a recastigat o pozitie dominanta in fashion, mai atenuata decat inaintea celui de-al doilea razboi mondial. Este interesant cum aceasta miscare a revolutionat femeile in a adora acest "new look"care de fapt intorcea spre corset, fuste lungi si vaporoase, tinute de care fugeau cu 2 decenii in urma, incercand sa-si asigure libertati in toate privintele.

Casa de moda Dior, a influenta astfel anii 50 in ceea ce a insemnat linia pe care au mers cam toate casele mari de moda. In fiecare an, Dior prezenta colectii care aveau cel mai puternic impact asupre modei mondiale. In aceasi perioada, designerul de origine spaniola Cristobal Balenciaga nu s-a lasat mai prejos, creatiile sale aducandu-i titulalura de "The Master"of haute couture. Chanel care si-a suspendat activitatea pe timpul razboiului, a avut o revenire de impact cu "Chanel suit"o versiune noua a costumului din 1920, realizat spre a fi purtat cu lejeritate, o haina casual mereu eleganta prin structura simpla, de unde si tendinta de a pomeni in zilele noastre despre clasicul Chanel. Aceste costume au fost rapid adoptate in anii 60, in toate pietele internationale de "pret-a-porter".

Desi haute couture-ul devenea usor izolat de cererile unei mode care necesita confort pentru marea masa a populatiei, acesta a generat mari nume de designeri in anii 50 si 60, care adunau de 2 ori pe ani, jurnalisti si specialisti in moda din toata lumea, cand prezentau noile colectii, astfel propulsand Parisul ca si capitala a modei internationale.

In 1964, designerul american Rudi Gernreich, a introdus costumul de baie topless, "monokini", care a reprezentat o noua conceptie asupra corpului. Fusta "mini"a dus spre acelasi concept care devenea tot mai practic si agreat de noua societate. Designerul londonez Mary Quant a fost primul care a preluat aceasta tendinta si in moda europeana.

Tot in 1964
, designerul Pierre Cardin lanseaza "Space Age Collection", care continea elemente futuriste orientate spre forme geometrice fabricate din "inorganic materials". Acesta a fost unul din designeri care nu si-au pastrat o continuitate in linia clasica cu care au inceput, mergand de-a lungul timpului pe varianta de a crea si a evolua in functie de tendintele agreate mai mult in fiecare perioada in parte!

In 1961 Yves Saint Laurent
se desprinde de casa Dior si isi creaza propriul boutique pret-a-porter, reusind sa creeze o fuziune intre arta si moda. In stilul haute couture, Paco Rabanne debuteaza senzational cu o colectie de rochii construite aproape complet din plastic. A fost primul designer care a promovat idea ca nu este nevoie sa folosim doar materiale moi pentru a ne imbraca, urmand colectii in care a adus ca elemente noi metale sau alte materiale dure. In industria chimicalelor, DuPont a descoperit Lycra in 1958.

Desi haute couture a controlat mereu lumea modei, necesitatea oamenilor de a se imbraca repede si confortabil a crescut si astfel si termenul de "pret-a-porter". Acesta a castigat tot mai mult respect in moda internationala. In 1973, se realizat de doua ori pe an evenimente la Paris, care sa promoveze colectiile din acest stil, abordand aceasi strategie ca la haute couture. Aceste evenimente au inceput sa apara si la Milano, New York, Londra si Tokio. Kenzo Tekada a fost primul designer cu colectii in care domina kimono, avand si o resunatoare aparitie pe coperta revistei Elle in 1970. Acesta a continuat sa foloseasca materiale japoneze in cele mai neobisnuite feluri. Anii 60 au adus un trend hippie si folcloric, dar care a disparut mai repede decat a aparut. Jeansii devin la moda, in special in America si in filmele de la Holywood.

Din cauza problemelor economice, in 1980 moda redevenea conservatoare. Traditionalele case de moda Chanel si Hermes isi recastiga notorietatea datorita stilului clasic abordat. Daca azi rostim cuvantul magic "shopping", exista o singura destinatie : Milano, capitala fashion in Italia, devea orasul care anticipa tendintele modei. Giorgio Armani isi face cunoscut numele prin eleganta costumelor barbatesti si femeiesti, iar Gianni Versace intoarce toata atentia mondiala asupra modei, din Paris la Milano, prin creatiile luxoase si totusi practice "Real Clothing". Ambii designeri pun bazele modei italienesti, care urma sa cucereasca lumea. Tot in 1980 designeri avangardisti precum Jean-Paul Gaultier sau Vivien Westwood, au transformat traditionalele corsete sau alte piese vestimentare in adevarate accesorii pentru corpul uman. Astfel de tendinte au intrat chiar si in anii 90.
Designerii japonezi incep sa-si faca simtita prezenta, Yohji Yamamoto starnind un impact asupra modei western, oferind acesteia o sensibilitate japoneza.

Secolul XX aduce noi inovatii in etica stilului si a materialelor folosite. Casele de moda consacrate se lupta la fiecare fashion week pentru a crea un impact mai mare si a schimba tendinte. Cu siguranta urmeaza alte modificari in ceea ce priveste stilul iar ideile celor ce au grija de vestimentatia noastra sunt cu siguranta nelimitate, lucru dovedit de-a lungul timpului si chiar in noile colectii de toama-iarna, deja prezente in magazinele de pretutindeni!

Moda

 

So girls, let’s go shopping!!!

Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 21

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Irina Ionescu (13.12.2010, 23:47)
O mini-istorie a modei! Interesant articol.
Răspunde-i
Rusu Alina (13.12.2010, 19:29)
Coco Chanel a ramas o legenda. Interesanta evolutia modei in momentele ei mai bune si mai putin bune. Si regresul a avut partile lui bune, asa apreciem astazi abundenta a tot ceea ce se numeste fashion astazi.
Răspunde-i
Mirela Colceag (04.10.2010, 09:17)
Foarte interesant articolul.Diversitatea modei este interesant de urmarit.
Răspunde-i
Aura P. (30.09.2010, 01:52)
Coco Chanel a reusit sa imbine armonios eleganta cu simplitatea,rochia neagra si taiorul fiind acum nelipsite din garderoba vreunei femei
Răspunde-i
carmen-nicoleta ivanov (27.09.2010, 14:46)
intotdeauna a existat un moment de urcus pentru un anumit tip de haine si in zilele noastre traditia se pastreaza si chiar se imprumuta tendinte din vechi deoarece linia a fost reusita si se adauga inca ceva nou pentru a face sufletul fericit!Haina il face pe om!
Răspunde-i
Raluca-Maria Dumitru (23.09.2010, 21:52)
mi-ar fi placut sa traiesc in acea perioada !
Răspunde-i
alina brusture (23.09.2010, 10:24)
superb articolul!
Răspunde-i
Raluca-Maria Dumitru (22.09.2010, 21:29)
eu abia dupa ce am vazut filmul coco chanel am reusit sa inteleg mai multe despre moda retro :P
Răspunde-i
Christine Antoine (22.09.2010, 20:57)
@bobeica... asa este cum spui, are atat perti rele cat si bune, multumesc pentru completare! foarte bine punctat:)
Răspunde-i
lena poteras (22.09.2010, 14:04)
Femeile purtau pantofi cu toc de 4-5 cm, cu barete si decoratii, iar barbatii se incaltau cu pantofi sau ghete de piele, lac

In 1928 doamnele erau instiintate ca isi pot comanda "o garderoba completa cu numai 775 de lei". Aceasta cuprindea: trei metri stofa lana orice culoare si desen, doua camasi fine cu broderii si garniturile cele mai moderne, doua perechi de ciorapi Mousselin, o pereche cercei de imitatie de perle diferite culori, o brosa frumoasa pentru bluza, un pieptene de cap cu pietricele frumoase, o sticluta de parfum si o cutie de pudra fina cu un puf.eganta din anii aceia s-a pierdut in timp si treptat a ramas doar amintirea acelor vremuri transformata ?n istorie In perioada interbelica femeia s-a dezvoltat mult trecand de la stadiu de femeie de casa la stadiu de doamna in societate.„Nu trebuie sa confundam eleganta cu snobismul”, spune Yves Saint Lauren, un designer contemporan.Asta nu inseamna totusi ca in zilele noastre moda este ceva rau , de care trebuie sa ne desprindem. Este inca un limbaj, un lucru care ne leaga sau ne indeparteaza unii de altii, este un mod simplist totusi de a cataloga oamenii, dar nu unul neglijabil. Exista inca mari designeri care fac din moda o adevarata arta, iar noi trebuie doar sa-i vedem si sa intelegem atat partile bune cat si pe cele rele.
Răspunde-i
Christine Antoine (21.09.2010, 23:34)
Buna idee, am sa tin cont de ea, voi realiza si materiale care sa contina evolutia caselor de moda din lume:)
Răspunde-i
Colceag Roxana Cristina (21.09.2010, 18:51)
Mie chiar mi-ar placea sa citesc scurte istorii ale caselor de moda de renume.E interesant sa stii cum a pornit fiecare si in ce mod a ajuns sa isi lase amprenta in istoria modei.
Răspunde-i
Christine Antoine (21.09.2010, 17:09)
@ Asias... ma bucur ca este ceea ce cautai! daca te intereseaza ceva anume, iti pot oferi detalii, am studiat in amanunt aceste etape si pot sa ofer informatii despre ele, de orice fel!
Răspunde-i
ANCA LOREDANA GEAMBASU (21.09.2010, 15:56)
Imi place mult Suzy_Parker_wearing_Channel. Inspira mult rafinament. Oricum, am cautat cu ceva timp in urma un articol despre haute couture si pret-a-porter. Acum l-am gasit...
Interesant.
Răspunde-i
Christine Antoine (21.09.2010, 02:48)
Multumesc pentru comentarii... Ma bucur foarte mult ca va plac articolele scrise de mine! Daca aveti sugestii pentru materialele urmatoare, nu ezitati sa le expuneti, am sa tin cont de ele in speranta ca interesul va fi mentinut! Sunteti minunate:)
Răspunde-i
nicoleta sichitiu (19.09.2010, 17:42)
Moda a influentat intr-o foarte mare masura evolutia de lunga durata a femeilor.
Răspunde-i
Barbara Daescu (17.09.2010, 18:56)
cred ca creatiile Coco Chanel sunt un icon al modei
Răspunde-i
Colceag Roxana Cristina (17.09.2010, 15:49)
In fiecare sezon regsim totusi elemente din trend-urile trecute.
Răspunde-i
alina brusture (15.09.2010, 22:40)
Lasand la o parte starile de frustrare generate de lipsa costumului dorit, viata este parca mai frumoasa cand ne gandim la ce nivel a ajuns conceptul de “vestimentatie”. Costumul a atins nivelul de opera de arta si partea cea mai frumoasa este ca aceasta opera poate fi purtata, poate fi traita si simtita ?n adevaratul sens al cuvantului.
Răspunde-i
alina brusture (15.09.2010, 22:37)
L?s?nd la o parte st?rile de frustrare generate de lipsa costumului dorit, via?a este parc? mai frumoas? c?nd ne g?ndim la ce nivel a ajuns conceptul de “vestimenta?ie”. Costumul a atins nivelul de oper? de art? ?i partea cea mai frumoas? este c? aceast? oper? poate fi purtat?, poate fi tr?it? ?i sim?it? ?n adev?ratul sens al cuv?ntului.
Răspunde-i
Colceag Roxana Cristina (15.09.2010, 21:09)
Imi palce foarte mult sa citesc despre istoria modei, este o lume fascinanta. Povestea scrisa a acestei lumi a modei imi aduce in acelasi timp si imagini in minte, asa cum imi inchipui eu. Si este foarte adevarat : STILUL ESTE ETERN.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Moda
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 noi