Celebrate odata la patru ani, aceste competitii internationale omagiaza cele mai importante sporturi si campionii care au curajul sa se dueleze, sa se bata si sa se intreaca pentru a castiga.
De-a lungul istoriei, incepand de la greci, sporturile s-au inmultit si s-au facut mai accesibile diferitelor tipuri de participanti, primele sporturi ale Jocurilor Olimpice fiind alergatul, saritura in lungime, aruncarea discului, lupta corp la corp, box, calaritul.
Incepem topul cu cel mai mandru moment din istoria Jocurilor Olimpice pentru romani: Nadia Comaneci a primit 10 pe linie! La doar 14 anisori, slabuta gimnasta a reusit sa scoata o nota perfecta de la juriu. In prima zi, in Montreal, la Jocurile Olimpice din 1976, Nadia si-a executat exercitiul la paralele cu o gratie ce i-a lasat pe cei prezenti fara cuvinte, obtinand 10 curat. Partea amuzanta este faptul ca tabla de marcat nici nu putea arata numere, doar cifre, asa ca ei i-a aratat 1.00.
La Jocurile Olimpice din 1992, un moment plin de emotii s-a produs, cand, dupa ce Derek Redmond a cazut la pamant pentru ca nu a mai putut continua sa alerge de durerea provocata de ruptura de ligament si muschi. Sportivul s-a ridicat totusi si si-a tarat piciorul, facand tot posibilul sa ajunga la linia de sosire, in timp ce tatal sau alerga din urma pentru a-l sprijini si a-l ajuta sa duca lupta la bun sfarsit.
In 1968, in capitala Mexicului, s-a creat un nou record mondial ce nu a putut fi daramat nici pana azi. Bob Beamon a creat un nou record la saritura in lungime, de 8.90 metri.Cu emotii si cu dubii din partea membrilor juriului, in final, medalia de aur, laudele, onorurile si titlul de record mondial au fost ale lui.
Cand vine vorba de pasiune, putine lucruri iti pot sta in fata. Ei bine, Wilma Rudolph este un model de urmat. Ambitia si tenacitatea ei au facut-o campioana. Denumita si "Gazela Neagra", sportiva a participat la Olimpiadele din 1960 cu speranta de a castiga si in acel an o medalie, dat fiind faptul ca fusese castigatoarea medaliei de bronz ca participant al echipei americane la alergarea de 4X100 metri cu patru ani in urma. Dar nu a fost asa, succesul ei a fost de doua, trei, 10 ori mai mare, pentru ca purtase proteza intreaga copilarie pentru ca suferise de poliomielita. Wilma Rudolph a castigat sprintul de 100 de metri in timp record - 11 secunde, a castigat sprintul de 200 de metri in timp record - 23.2 secunde - si a castigat cursa de 4x100 metri in timp record - 44.5. Astfel, a intrat in istorie si a castigat trei medalii de aur.