In fiecare dimineata beau un ceai sau o cafea cu mult lapte la care adaug doua felii de paine prajita cu ceva la alegere (unt cu: somon, icre, dulceata, pate vegetal, zacusca, branza, oua fierte ) in functie de ce am pofta si de ce am in casa mai proaspat. Cu toate ca exista dimineti in care nu am deloc pofta sa mananc pentru ca e ,,prea de dimineata’’, ma oblig sa fac acest lucru pentru ca stiu ca dupa doua ore stomacul incepe sa ceara de mancare si nu intotdeauna pot fugi undeva sa cumpar ceva .
Luni
Luni fiind zi libera, la pranz pot manca acasa, si chiar asta fac, chiar daca pranzul e impins pana pe la ora 15 00. Mananc o supa crema de legume cu crutoane si pentru felul doi incerc tocanita de mazare (am uitat sa specific, eu sunt fisho-lacto-vegeratiana si nu mananc carne asa ca mancarea mea se va baza pe legume, fructe si lactate).
Seara cina se rezuma la o portie mica din felul doi gatit la pranz si o salata de gulie cu mar si zeama de lamaie. In plus, ceaiul de seara (de obicei o combinatie: tei, sanziene, macese).
Marti
Am program de dimineta asa ca beau ceaiul in graba , tot la fel procedez si cu feliutele cu pate vegetal si masline si plec la repetitie.
La pranz mananc o supa de legume la restaurantul teatrului si sarmalute de post.
Seara am spectacol la Metropolis , vin tarziu acasa asa ca mananc doar o salata de andive cu portocale si samburi de floarea soarelui… hmmmmmm, foarte bun. Nu uit ceaiul indulcit cu miere.
Miercuri
Daca e zi de post beau ceai de dimineata, cu dulceata. Daca nu, atunci mananc un ou fiert cu cateva bucatele de branza.
La pranz, mananc o salata de rosii cu ulei de masline si busuioc la care adaug o painica focaccia si masline la un bar.
Seara mananc felul doi, o portie de ghiveci de legume.
Joi
Am timp sa gatesc, asa ca la pranz mananc acasa supa crema de ciuperci si ghiveci de legume, la care adaug o feliuta de branza.
Seara, dupa spectacol, prefer o portie de supa crema de ciuperci pentru ca a iesit foarte buna, iar pentru felul doi fac o salata de andive cu portocala.
Vineri
Acelasi ritual de dimineta, la pranz mananc acasa salata de vinete si supa cu taitei cu patrunjel. Seara iesim cu niste prieteni si mancam la un restaurant cu traditie libaneza asa ca mananc humus, vinete umplute, salata de patrunjel cu rosii. Beau si putin vin.
Sambata
La pranz comandam la chinezesc asa ca mananc acasa pachetele de primavara cu legume, legume de sezon cu sos dulce acrisor si chiftelute din legume cu susan la care adaug orezul binecunoscut la chinezi. Seara sunt singura acasa asa ca prefer un ceai si floricele de porumb la un film bun.
Duminica
E zi de peste, asa ca la pranz fac un calcan fiert cu sos de mustar la care adaug salata verde, iar seara pentru ca mi-e pofta, mananc o supa de linte cu paine prajita.
Pe tot parcursul saptamanii, cand mi se face foame intre mese, mananc un mar sau un biscuit, iar bautura preferata e apa plata in cantitati maricele, 2 litri pe zi.
Pentru ca suntem in post, de acum elimin lactatele, ouale si pestele fara probleme pentru ca legumele se pot gati in foarte multe feluri si asta ma face sa cred ca nu voi suferi de foame.
Pofta buna si voua tuturor celor ce va place sa mancati.