Iti pastreaza documentele in siguranta mai ceva ca un hard portabil sau memory stick
Google Documents este una dintre aplicatiile de nadejde ale Google, care iti permite sa creezi sau sa importi documente excel, word si powerpoint, pe care ulterior sa le salvezi online, pe unul dintre serverele google. In felul acesta, nu va mai trebui sa-ti trimiti pe mail sau sa-ti salvezi in draft documentele de care ai nevoie, de grija ca memory stick-ul s-ar putea sa cedeze. Pe langa asta, tot ceea ce scrii se salveaza automat, dar, pentru a preveni momentele de criza si disperare, toate versiunile anterioare pot fi deschise accesand optiunea history.
Un alt mare atu al Google Docs este faptul ca ceea ce postezi poate fi vizualizat si/sau modificat, la alegere, de catre alti posesori de cont Google. De exemplu, sa spunem ca "lucrezi" la o lista de cumparaturi cu sotul si ca fiecare dintre voi poate adauga sau sterge din ea produsele pe care vreti sa le cumparati. Documentele Google pot fi accesate simultan, de mai multi utilizatori, fiecare modificare in parte fiind salvata.
O singura mentiune: un document nu are voie sa aiba mai mult de 500kB iar o fotografie, nu mai mult de 2MB.
Te ajuta sa traduci orice cuvant din aproape orice limba... in orice limba
Google Translate e una dintre cele mai simpatice mini-aplicatii. Poti traduce orice cuvant sau expresie din orice limba in orice limba. Nu trebuie decat sa tastezi cuvantul si sa apesi "translate". Si uite asa afli cum se spune multumesc in peste 30 de limbi straine. Te-am convins?
Iti organizeaza agenda mai ceva ca o secretara
Tot ce i-ai putea reprosa lui Google Calendars e ca nu e in stare sa serveasca cafeaua. In rest, servicii ireprosabile. Google Calendar este o agenda in toata regula, care iti permite sa iti planifici to do-urile pe zile si pe ore. Tot ce trebuie sa faci e sa te pozitionezi in casuta corespunzatoare orei X in ziua X si sa selectezi de acolo optiunea create an event (ex: sedinta cu colaboratorii), dupa care sa editezi setarile. In setari, poti adauga detalii, precum durata si locatia evenimentului respectiv, precum si o mica descriere. Daca e vorba de un eveniment saptamanal, poti anunta Calendarul sa il programeze si pentru saptamana sau luna viitoare. Dupa care, muta-te in casuta laterala, in Options, si seteaza o data pentru reminder. Google te poate anunta cand se apropie un eveniment fie prin e-mail, fie prin pop-upri, la ora la care la care ai stabilit.
Te tine la curent cu tot (dar tot!) ce te intereseaza
O revisa presei mai customizata de atat nici ca se poate. Prin Google Alerts, te poti programa sa primesti la orice ora din zi si din noapte, pe mail, stiri si fragmente din bloguri pe temele care te intereseaza. Ce e cu adevarat spectaculos este felul in care poti sa nisezi informatia pe care urmeaza sa o primesti. sa spunem, de exemplu, ca vrei sa fii tinuta la curent permanent cu tot ce se intampla vizavi de moda, Karl Lagerfeld sau...pisici. Dupa care, verifica-ti casuta postala.