In popor se spune ca sunt victime sigure cei care au sangele mai dulce, insa nu acesta este motivul. Rob Knight explica intr-un discurs ca bacteriile si microbii de la nivelul pielii produc diferite substrante, dintre care unele au un miros mai apetisant si atrag insectele.
Aceste bacterii care se inmultesc la nivelul pielii joaca un rol important in ceea ce priveste mirosul specific al pielii. Fara ele, transpiratia ar fi inodora.
Cu toate acestea, bacteriile variaza de la persoana la persoana. Knight a explicat faptul ca in timp ce oamenii au in proportie de 99,9% acelasi ADN, majoritatea au in comun doar 10% dintre microbi si bacterii.
Pentru a demonstra ca tantarii sunt atrasi in mod special de un anumit tip de microbi, cercetatorii au rugat 48 de voluntari sa nu consume alcool, usturoi, alimente picante si sa nu faca dus timp de doua zile. Barbatii au purtat sosete din nailon timp de 24 de ore pentru a da nastere unor microbi specifici pielii fiecaruia.
Cercetatorii au luat mostre de pe picioarele fiecarui voluntar, pentru a le folosi pe post de momeala pentru tantari.
Mirosul a 9 oameni din 48 s-a dovedit a fi atragator pentru tantari, in timp ce mirosul a 7 norocosi dintre participantii la studiu a fost pur si simplu ignorat de insecte.
Grupul celor care atrageau cel mai mult tantarii avea o concentratie de 2.62 de ori mai mare dintr-un anumit microb comun si o concentratie dintr-un alt microb de 3.11 ori mai mare comparativ cu grupul care a fost ignorat de insecte.
"Acel grup mai putin atragator avea o colonie bacteriana ceva mai diversificata la nivelul pielii."
Astfel, cercetatorii spun ca e posibil ca mirosul unor oameni sa functioneze pe post de repelent. In plus, cei care consuma bere in mod regulat sunt mult mai expusi la intepaturi de tantari.
Citeste si:
3 motive pentru care este bine sa bei bere
Sex si spiritualitate - 8 motive ascunse pentru care nu va potriviti in pat
ADEVARATUL motiv pentru care femeile insala - Esti de acord?