Mousse de oua cu orez
4 albusuri
1 praf de sare
1 lingurita amidon alimentar
50 g zahar
unt si zahar pentru forma
30 g migdale zdrobite
Pentru sosul de oua
20 g orez cu bobul rotund
200 ml apa
100 g zahar
4 galbenusuri batute usor
Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se adauga treptat amidonul, batand in continuare, apoi se incorporeaza zaharul treptat. Se bate in continuare pentru ca albusul sa se mentina tare. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu zahar si se pune in cuptorul preincalzit, in bain-marie, pentru 5 minute. Se stinge focul la cuptor dar forma ramane in interiorul cuptorului inca 15 minute, pana cand crema va fi bine legata. Se demonteaza forma si se asaza crema, pe un platou. |ntre timp, se prepara sosul. Se clocoteste, intr-o cratita, orezul in apa timp de 30 de minute, apoi se scurge, pastrand zeama in care a fiert. In zeama de orez pastrata, se fierbe zaharul, timp de 1 minut apoi se ia de pe foc. Cu ajutorul unui mixer, se incorporeaza galbenusurile in sirop, dupa care se toarna continutul in craticioara si se fierbe, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa la racit. |n momentul servirii, se toarna sosul peste mouse, iar deasupra se garniseste cu migdale zdrobite.
Articolul anterior Crema la cuptor Articolul următor Crema de migdale