Mozzarella Delaco Melanzano
1 kg. de rosii
3 vinete
1 bucata de mozzarella Selaco (rotunda)
3ramurele de cimbru proaspat
100 ml. de supa de pasare
untdelemn fin
sare, piper
Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le in rondele, pe toata suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti in el feliile de rosii, vreme de 5 minute. Sarati, piperati. Spalati vinetele (alegeti-le cat mai lunguiete) si taiati-le felii, cam de un deget, pe lat. Incalziti cuptorul la maximum. Intr-un vas rezistent la foc, uns cu putin untdelemn, asterneti rosiile, rondea langa rondea. Peste ele asezati vinetele, presarati cimbrul, sarati, piperati, stropiti-le din abundenta cu untdelemn si supa de pasare. Peste toate asezati mozzarella Delaco taiata felii subtiri. Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de o ora si jumatate. Serviti mancarea fierbinte, cu putin cimbru presarat pe deasupra.
Mozzarella Delaco Melanzano, o delicatesa cunoscuta si ca pranzul sicilienilor.