Musa cu capsune, de la gheata (70 calorii/portie)
500 g capsuni
4 foi de gelatina
Sucul de la o lamaie
10 g de fructoza
200 g branza de vaci (0%)
1. Inmuiati foile de gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa rece.
2. Spalati capsunele cu apa rece intr-o strecuratoare, scurgeti-le bine, inlaturati coditele si taiati-le in bucatele.
3. Puneti 4 forme mici in frigider pentru a se raci foarte bine.
4. Mixati capsunele cu sucul de lamaie si fructoza timp de 2-3 minute pana obtineti un piure fluid.
5. Scurgeti gelatina si topiti-o intr-o craticioara, pe foc mic, cu 3 linguri de piure de capsune, amestecand mereu. Amestecati acest preparat cu restul de piure.
6. Bateti bine branza de vaci pana capata o consistenta untuoasa. Incorporati piureul de fructe si amestecati bine.
7. Scoateti formele din frigider, umeziti peretii si turnati preparatul. Puneti din nou in frigider timp de 2 ore si serviti foarte rece, cu fructe proaspete.
Retete oferite de Grupul Editorial Rao - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"