Musaca cu carne de vita
3 vinete
3 cepe
100 ml ulei
500 g carne de vita tocata
3-4 rosii
2 oua
marar, patrunjel
sare, piper
Se taie vinetele feli, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga zeama din ele, apoi se prajesc in ulei bine incins, dupa care se scot deoparte. Separat, ceapa tocata se caleste in ulei, se adauga apoi carnea tocata, 2-3 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit pana scade apa si carnea este bine patrunsa. Dupa racire se amesteca cu sare, piper, verdeata tocata si un ou. Se asaza intr-un vas de Jena un strat de vinete, felii de rosii, se adauga compozitia de carne si se acopera cu alt strat de vinete si inca un rand de felii de rosii. Deasupra se toarna un ou batut cu 100 ml apa calda si se pune vasul la cuptor pentru cca o ora. Se serveste calda sau rece cu verdeata tocata deasupra sau cu smantana.
Articolul anterior Tocanita de vitel cu telina Articolul următor Carne de vitel cu legume