Muschi de vita cu piper
4 bucati de muschi de vita (180-200 g fiecare)
piper proaspat macinat
cate 2 fire de cimbru si rozmarin
2 catei de usturoi2-3 linguri unt topit
sare
3-4 cepe frantuzesti
1 lingura boabe piper negru pisat
100 ml vin rosu
400 ml sos de friptura
1 priza de piper Cayenne
40 ml coniac
fire de verdeata pentru ornat
Spalati carnea sub jet de apa, stergeti-o cu un servet ca sa se usuce si condimentati-o cu piper.
Alegeti verdeata, spalati-o si taiati-o marunt. Amestecati-o cu usturoiul curatat si maruntit si frecati carnea cu ele.
Incingeti untul intr-o tigaie si prajiti bucatile de muschi (dupa gust - mai patrunse sau in sange) si pastrati-le la cald.
Curatati ceapa frantuzeasca, taiati-o marunt si caliti-o in grasimea ramasa.
Adaugati piperul pisat, vinul rosu si sosul de friptura. Dati totul intr-un clocot.
Condimentati sosul cu sare, piper si piper de Cayenne si asezonati-l cu coniac.
Aranjati decorativ friptura. Turnati sosul deasupra si ornati cu fire de verdeata. Serviti cu friganele sau cu broccoli.
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Retete preparate in 15 minute"