Muschi de vita cu piper
Piper, sare, cimbru, rozmarin
2 catei de usturoi
2-3 linguri de unt topit
3-4 cepe frantuzesti
1 lingura boabe de piper negru pisat
100 ml vin rosu
400 ml sos de fripura
40 ml coniac
Fire de verdeata pentru ornat
O priza de piper
Spalati carnea sub un jet de apa, stergeti-o cu un servet ca sa se usuce si condimentati-o cu piper.
Alegeti verdeata, spalati-o si taiati-o marunt. Amestecati-o cu usturoiul curatat si maruntit si frecati carnea cu acest amestec.
Incingeti untul intr-o tigaie si prajiti bucatile de muschi ( dupa gust, mai patruns sau in sange) si pastrati-le la cald.
Adaugati piperul pisat, vinul rosu si sosul de friptura. Dati totul in clocot. Condimentati sosul cu sare, piper, piper Cayenne si asezonati-l cu putin coniac.
Aranjati fruptura , turnati sosul deasupra si ornati cu fire de verdeata. Serviti cu friganele sau cu broccoli.
Reteta oferita de Grup Editorial RAO Articolul anterior Raci de mare cu anghinare Articolul următor Farfalle cu ricotta si spanac