Brad Pitt

Brad Pitt îşi avertizează fanii după ce o femeie din...

Citeste mai mult»
Bob Dylan

Bob Dylan se alătură TikTok, 'împotriva curentului'

Citeste mai mult»
Regina Sonja

Regina Sonja a fost externată după o operație pe cord

Citeste mai mult»
horoscop

Trei zodii care au noroc în luna februarie. Le va merge...

Citeste mai mult»
celine dion

Celine Dion, mesaj emoționant la 9 ani de când e văduvă....

Citeste mai mult»
Renee Zellweger

Renée Zellweger, despre pauza de şase ani din carieră:...

Citeste mai mult»
kidman

Nicole Kidman nu își dorește ca fiicele ei adolescente să...

Citeste mai mult»
papa francisc

Papa Francisc și-a lansat autobiografia, 'Hope' în peste...

Citeste mai mult»
pep

Pep Guardiola şi soţia sa, Cristina Serra, se despart...

Citeste mai mult»
Brad Pitt

O emisiune TV franceză retrasă după ridiculizarea unei...

Citeste mai mult»
The Weeknd

The Weeknd îşi amână lansarea noului album „în semn de...

Citeste mai mult»
oscar

Dineul nominalizaților la premiile Oscar, anulat din...

Citeste mai mult»
mireasa

O femeie a cerut anularea căsătoriei, după ce nunta falsă...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Lansarea emisiunii culinare a lui Meghan Markle a fost...

Citeste mai mult»
Jude Law

Jude Law îl va interpreta pe Vladimir Putin în „The...

Citeste mai mult»
casa

O familie britanică a cumpărat o casă în Sicilia cu doar...

Citeste mai mult»
mel

Mel Gibson speră să filmeze anul viitor continuarea...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin Halyna

Alec Baldwin i-a dat în judecată pe procurorii care l-au...

Citeste mai mult»
fructe

Un excursionist a supraviețuit două săptămâni în munți...

Citeste mai mult»
jessica

Jessica Alba și Cash Warren divorțează după 16 ani de...

Citeste mai mult»
incendii

Reședințe ale unor vedete de la Hollywood, distruse de...

Citeste mai mult»

Laserul CO2 – Tratamentul ce poate elimina ridurile și...

Citeste mai mult»
Zendaya şi Tom Holland

Actorii Zendaya şi Tom Holland s-au logodit

Citeste mai mult»
cancer celule canceroase

Un studiu identifică potențialul de risc pentru mii de...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Moartea lui Liam Payne - Un al doilea bărbat suspectat că...

Citeste mai mult»
gheboasa

Trapperul Gheboasă a obţinut, în primă instanţă, anularea...

Citeste mai mult»
bici

Cum să trăiești sustenabil: 5 mici schimbări cu impact mare

Citeste mai mult»

Cântăreaţa Rihanna a dezvăluit că nu a băut alcool în 2024

Citeste mai mult»
jill

Jill Biden a primit un diamant de 20.000 de dolari de la...

Citeste mai mult»
rosi

Rosita Missoni, apreciată creatoare de modă italiană, a...

Citeste mai mult»
bijuterii

Bijuterii în valoare de aproximativ 300.000 de euro...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Cinci persoane au fost inculpate în cazul morții lui Liam...

Citeste mai mult»

Cele mai romantice plaje din Algarve: locuri perfecte...

Citeste mai mult»
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton vrea să vorbească limba italiană pentru a...

Citeste mai mult»
Casa din Home Alone

Casa din filmul „Home Alone” a fost vândută de Crăciun

Citeste mai mult»
sarcina

Ashleigh Barty, fost lider WTA, a anunţat că este...

Citeste mai mult»
Blake Lively

Blake Lively îl acuză pe Justin Baldoni, partenerul ei...

Citeste mai mult»
Gina

Michael Schumacher va deveni bunic. Fiica sa Gina a...

Citeste mai mult»
Denzel Washington

Denzel Washington s-a botezat la New York şi a primit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Tratamentul pentru cancer al regelui Charles al III-lea...

Citeste mai mult»

Muschiuleț de porc la cuptor, rețeta lui Chef Scărlătescu. Cum îl gătești rapid

În Monden 20 aug 2021

Dacă adori mușchiulețul de porc la cuptor îți propunem să încerci rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu.

muschiulet

Unul dintre secretele destăinuite de către chef Scărălătescu este acela că muschiulețul de porc la cuptor trebuie să fie rumen la exterior și moale, fraged și suculent la interior.

Foarte improtant pentru ca rezultatul final să fie extraordinar este alegerea cărnii care va fi gătită. Chef Scărlătescu este de părere că foarte multă lume nu știe exact ce înseamnă „mușchi“, fiind introdusă în această categorie orice bucată de carne fără os, fie că este vorba despre pulpă sau spată, potrivit bzi.ro.

Muschiulețul „adevărat“, care se folsoește pentru rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu este cel paravertebral, adică acel mușchi care se află de-o parte ș ide alta a coloanei vertebrale. Mușchiulețul de porc este mai subțire decât cel vita, iar în termeni populari li se mai spune „peștișori”, datorită formei pe care aceștia o au.

Un alt secret al lui chef Cătălin Scărlătescu în alegerea mușchiulețului pe care îl va găti este ca acesta să aibă un strat subțire de grăsime atașat de membrane. În plus, chef Scărlătescu alege, spre deosebire de alți bucătari, să nu condimenteze mușchiulețul de porc înainte de gătire. Astfel, carnea va fi proaspătă, fragedă și suculentă.

De obicei, chef Scălrlătescu folsoește un singur mușchiuleț de proc, ce cântărește aproximativ 500-600 g, adică suficient pentru o masă pentru 3 persoane.

Așadar, pentru această rețetă, chef Scărlătescu folsoește un mușchiuleț de porc întreg, ce are aproxiamtiv 500-600 g, o lingură de ulei de măsline, sare grunjoasă, piper negru proaspăt măcinat, 40 g unt, cimbru proaspat, o linguriță de muștar de Dijon și 2 căței de usturoi feliat subțire.

Înainte de preparare, mușchiulețul de porc se șterge bine cu servețele de hârtie. Cuptorul se încinge la 180 de grade, iar mușchiulețul de porc se îndoaie la capătul mai subțire și se fixează legând-o cu o sfoară. Așa se obține un cilindru cu grosime oarecum constantă. Pe urmă se stropește cu ulei de măsline, „se masează“ bine, după care se lasă să se odihnească preț de câteva minute.

Între timp, se pune la încins o tigaie mare, cu fundul gros, fără ulei. În tigaia bine încinsă se pune mușchiulețul de porc și se prăjește la foc iute timp de 2 minute pe fiecare parte. Pe urmă, chef Scărlătescu lasp fix 30 de secunde la prăjit fiecare laterală rămasă neprăjită. Mușchiulețul poate fi flambat acum cu cognac pentru un plus de aromă.

Pe urmă, se mută repede mușchiulețul într-o altă tigaie și se aduagă și sucurile din tigaia în care a fost prăjit, se condimentează pe toate părțile și se unge cu muștar, se presară chimenul și se adaugă feliile de căței de usturoi.

Deasupra se pun câteva bucățele de unt și se bagă în cuptorul încins la 180 de garde.

Se lasă la cuptor aproximativ 10 minute, cel mult 13 dacă vreți să fie un pic mai bine făcut.

Când este gata, se scoate din cuptor și se presară frunzulițe proaspete de cimbru și se acoperă lejer cu o folie de aluminiu. După ce l-a lăsat să-și tragă sufletul 10 minute, mușchiulețul de porc se taie și se poate servi.

Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian