Muschiulet de porc umplut cu ierburi aromate
1 lingura boabe de coriandru
1 lingurita boabe piper verde
3-4 ramuri de cimbru proaspat
½ legatura patrunjel verde
½ legatura ceapa verde
1 buc lamaie
1 lingura mustar
100 g bacon
Uilei de masline
Unt
100 ml vin alb
Sare
Piper
Preincalzeste cuptorul, inclusiv vasul termorezistent.
Toaca Ierburile, iar ceapa verde tai-o marunt. Amesteca-le.
Boabele de coriandru si de piper striveste-le in mojar, iar apoi amesteca-le cu ierburile.
Condimenateaza fiecare muschiulet pe toate partile, despica-le la mijloc si introdu acolo amestecul de ierburi.
Feliile de bacon se aranjeaza una langa alta pe o planseta, cat lungimea fiecarui muschiulet. Pune muschiuletul deasupra.
Uneste cu degetele despicatura si inveleste-o cu bacon. Daca este nevoie, fixeaz-o cu o scobitoare.
Incinge uleiul si untul intr-o tigaie, aseaza muschiuletii cu despicatura in jos si prajeste-i circa 10 -15 minute, pe toate partile.
Dupa aceea, pune-i in vasul termorezistent si introdu-i la cuptorul preincalzit pentru 20 minute.
Sucul din tigaia in care ai prajit carnea stinge-l cu vin alb si ingroasa-l cu putin unt rece. Asezoneaza-l si serveste-l ca sos.
Autor: Jakob Hausmann