Efectul siguranta a fost unul imediat si a dus la o diminuare drastica a microcriminalitatii. Daca in octombrie 2008 agenitii municipali din zona au raportat 77 de infractiuni pe saptamana, anul acesta au fost doar 2 infractiuni. Se pare ca muzica lui Mozart are efecte si asupra concumului de alcool si droguri, pentru ca nicio persoana nu a mai fost sanctionata pentru astfel de practici.
Efectul muzicii lui Mozart a fost observat si de comerciantii din zona, care au declarat ca inainte de difuzarea sonatelor si simfoniilor problemele cu clientii nemultumiti erau mult mai frecvente, acum, acestea au disparut cu desavarsire.
Nu este pentru prima data cand muzica clasica este utilizata pentru a-i tine la distanta pe cei care provoaca infractiuni. Incepand cu anul 2000, in oraselui Tyne and Wear din nordul Angliei, muzica lui Mozart a fost folosita drept "arma" impotriva celor care devastau in mod frevcent statia feroviara din localitate. Dupa ce din boxele sistemului de sonorizare ale statiei feroviare s-au auzit acordurile muzicii lui Mozart, delicventii au disparut ca prin minune.