Negrese
500 g zahar
200 ml lapte
50 g pudra de cacao
200 g unt sau margarina
3 oua
1 pachet praf de copt sau bicarbonate
1½ cana faina
Laptele, impreuna cu pudra de cacao si zaharul se pun la foc, amestecand continuu pana se face ca o smantana. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine. Se pune compozitia la racit si apoi se adauga galbenusurile pe rand, amestecand energic. Se scot deoparte 12 linguri din compozitie. In restul compozitiei se adauga faina si bicarbonatul, iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor. Dupa 20 minute, se scoate tava si se toarna deasupra cele 12 linguri de compozitie oprite. Se da iar la cuptor, pana este coapta.
Articolul anterior Prajitura cu visine Articolul următor Galuste de cartofi cu prune