2. Cercetatorii nu vor sa demonstreze ca Darwin s-a inselat, ci doar ca natura nu putea sa prevada ca un vanator din savana va ajunge sa stea toata ziua pe scaun, tintuit in fata unui calculator. Si daca tot a venit vorba de calculator si stat pe scaun, oamenii de stiinta spun ca durerile de spate apar in urma unei astfel de erori. Mai exact, din cauza pozitiei verticale pe care omul a ajuns sa o aiba in urma evolutiei.
3. Dar mersul biped nu duce numai la neplacutele dureri de spate. Ei bine, se pare pericolul de a ne ineca cu diferite alimente este si el explicat tot de pozitia verticala. Astfel, daca la unele animale esofagul si traheea sunt orizontale, unul este dedesubt, iar altul deasupra si nu exista riscul ca mancare sau aerul sa ajunga in "tubul" gresit, in cazul omului, esofagul si traheea sunt pozitionate pe verticala, unul langa celalalt fiind foarte simplu ca hrana sa ajunga in canalul pentru aer.
4. Sughitul este explicat printr-o incursiune si mai adanca in istoria evolutiei umane, atunci cand primele fiinte vii iesite din ocean, faceau primii pasi pe pamant.
Amfibienii pastrasera capacitatea de a respira atat in apa, cat si pe pamant, insa pentru respira in apa se foloseau de un mecanism automat care bloca intrarea in plamani, coborand cu forta glota. Se pare ca acest mecanism automat era atat de eficient incat astazi este aproape imposibil sa scapi de sughit.
5. Apendicele este un segment al intestinului, de forma unui deget care se gaseste in abdomenul drept inferior. Evolutionistii pretin ca acesta nu mai avea acum nicio functie, si deci trebuie sa fi ramas din stadiile de evolutie anterioare, cand o maimuta sau alti stramosi ai omului il foloseau. Desi acest organ mic nu are un rol anume el poate cauza probleme in cazul in care se inflameaza si se umple cu puroi.
7. Coccisul, acel os triunghiular la extremitatea de jos a coloanei vertebrale, este tot una dintre incomodele mosteniri din trecut, fiind o ramasita a coadei pe care o aveau stramosii nostri.
8.De cate ori nu ni s-a intamplat ca emotiile puternice, zgomotele, frigul sau chiar anumite amintiri sa ne faca sa spunem ca am facut "pielea de gaina"? Denumita in termeni medicali "cutis anserine", aceasta este este o reactie intalnita atat la animale, cat si la oameni si este tot un comportament mostenit de la stramosii nostri si care nu ne mai foloseste la nimic.
9. Parul de pe corp... Nu doar ca nu-i intelegem rolul, dar ne da si foarte multe batai de cap. Nu ne ajuta nici sa ne incalzim, nici sa parem mai mari in fata dusmanilor, ci ne face sa parem mai neatragatoare. El se manifesta in continuare si cand ne e teama si cand ne e frig facandu-si simtita prezenta prin ceea ce specialistii numesc reflex pilomotor. Si el tot o eroare a evolutiei...