Legumele amare, cum ar fi kale si bauturile acidulate pe baza de hamei, sunt adesea impartite in ceea ce priveste aroma - unele persoane le iubesc, iar alti oameni le urasc.
Si acum o cercetare sugereaza ca putem, cel putin partial, sa dam vina pe genele noastre, cu alte cuvinte pe mostenirea genetica.
Mama si tatal tau - acele persoane care te pacaleau ca vine avionul pentru a te face sa deschizi gura si sa mananci broccoli si varza de Bruxelles - ar putea fi motivul pentru care te sperii cand vezi legumele verzi in farfuria ta.
Intr-un nou studiu de la Penn State, cercetatorii au descoperit ca persoanele care poseda variante ale genei receptorului de gust TAS2R - printre care si varianta TAS2R38, care este prezenta la aproape 25% din populatie - au fost mult mai sensibile la aromele amare.
In acest caz, oamenii au aratat o aversiune la berile amare, dar gena TAS2R38 a fost, in acelasi timp, legata de dezgustul fata de legumele amare. Intr-un studiu anterior, oamenii cu varianta aceasta a genei au consumat, in medie, mai putin cu 200 de portii de legume pe an.
Cat de amar ni se pare un aliment la gust are de-a face cu cat de strans se leaga compusii din alimente cu receptorii amari de pe limba ta, explica Dr. Valerie Duffy, autoarea studiului despre legume si profesor la Universitatea din Connecticut. Asadar, in cazul persoanelor care poseda varianta de gena TAS2R38, acesti compusi se leaga foarte strans, creand perceptia de amaraciune extrema.
Tu nu ai nevoie de un test genetic pentru a sti cu exactitate daca ai sau nu aceasta varianta de gena. Daca legumele, in special cele cu frunze verzi sau legumele crucifere, au un gust amar care ti se pare intolerabil, cu niciun strop de senzatie de dulceata naturala, atunci cu siguranta ai aceasta gena. Sursa.
Citeste si: Cele mai bune diete de vedete - Cum au slabit Angelina Jolie, Beyonce si...
10 reguli cu care nutritionistii sunt de acord
Remedii simple, chiar la tine acasa - Cum scapi de cearcane si ochii umflati