Îţi prezentăm, aşadar, o selecţie de activităţi în aer liber destul de populare, plus beneficiile lor şi rata de ardere a caloriilor. Vezi care dintre ele îţi trezeşte interesul şi pune-te pe treabă!
Drumeţiile pe munte
Când vine vorba de a face mişcare în aer liber, drumeţiile pe munte (şi nu doar la altitudini mari; poţi face drumeţii şi în zone mai accesibile) reprezintă una dintre primele activităţi fizice care ne vin în minte. Drumeţiile nu se rezumă doar la provocări, dar sunt şi o modalitate minunată de a atinge noi culmi, de a vedea noi peisaje minunate, culmi de munte şi de a atinge noi înălţimi (literalmente). Drumeţiile sunt o activitate aerobică, îţi cresc bătăile inimii, pe lângă faptul că îţi scad tensiunea arterială şi cresc densitatea osoasă.
Drumeţiile îţi îmbunătăţesc abilităţile de rezolvare a problemelor şi latura creativă, din cauza provocărilor care apar la capitolele navigare şi orientare. Şi nu mai este nicio surpriză faptul că, atunci când te afli în mijlocul naturii, nivelul tău de fericire atinge culmi înalte, iar simptomele de depresie sunt atenuate.
Provocarea fizică a drumeţiilor variază în funcţie de altitudine şi de greutatea bagajelor / rucsacului din spate, dar reţine că o singură oră de drumeţie poate arde până la 500 de calorii.
Tenis în aer liber
Ţi se pare distractiv să urmăreşti turneele de tenis la televizor, dar ai încercat să joci cu adevărat o partidă de tenis? Tenisul este un sport care are multe provocări, dar este distractiv şi totodată toată familia se poate bucura de pe urma lui. Dacă îţi place să joci singură, alege un grup atunci când rezervi o oră de tenis la terenurile cu plată din oraşul tău.
Ca sport, tenisul hrăneşte optimismul şi stima de sine. El contribuie la o coordonare mai bună şi la abilităţi motorii dezvoltate. Jucătorii de tenis nu numai că au braţe şi picioare extrem puternice, dar în acelaşi timp, ei posedă mai multă putere atunci când este vorba de reacţii (de exemplu, atunci când schimbă rapid direcţia pentru a urmări o minge de tenis).
Numărul de calorii pe care le arzi jucând tenis depinde de durata şi intensitatea jocului, dar poţi să te aştepţi să arzi în jur de 300-500 de calorii pentru fiecare oră petrecută pe terenul de tenis (jucând, evident).
Înotul la mare sau în piscină
Este distractiv să sari în piscină când mergi la ştrand în timpul verii, plus că este o activitate plăcută pentru toată lumea, iar timpul trece mai repede. Dar poate că nu ai realizat cât de multe beneficii se află în apă. Nu doar că înotul este unul dintre cele mai intese exerciţii de aerobic din lume, dar în acelaşi timp el ţinteşte muşchii într-un mod în care niciun alt sport nu o poate face.
Înotul, la fel ca alergatul, poate fi tratat ca o activitate cardio de sine stătătoare (când faci cardio mai multe de 20 de minute în aceeaşi sesiune, la un ritm constant). Drept rezultat, sistemul tău cardiovascular (bătăile inimii) şi anduranţa vor înregistra o creştere semnificativă.
Datorită bunei dispoziţii pe care ţi-o oferă apa, înotul este o activitate "pe toată durata vieţii", ceea ce înseamnă că oamenii de toate vârstele pot beneficia de înot în scop recreaţional, mai ales că nu este un sport cu un mare impact. Aşa că indiferent unde te-ai afla, nu este niciodată prea târziu să iei un costum de baie şi să înoţi pentru a arde caloriile, fie în apa mării, fie în piscină. Sursa.