Incerci de ceva timp sa ramai insarcinata? S-ar putea sa mananci micul dejun gresit. O noua cercetare publicata in revista Clinical Science arata ca daca vei consuma aproximativ jumatate dintre caloriile zilnice necesare tie in prima parte a zilei, acest lucru ti-ar creste fertilitatea. Prin studierea femeilor care sufereau de sindromul ovarului polichistic, oamenii de stiinta au putut sa isi dea seama in ce fel orele (momentul) la care servim masa pot influenta nivelul hormonilor.
Concluziile acestui studiu sunt imbucuratoare pentru femeile care incearca sa conceapa un copil. Micul dejun (femeia mananca mai mult dimineata) a fost legat de numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi: pierderea in greutate, un metabolism mai puternic si ameliorarea sensibilitatii la insulina. Oamenii de stiinta au explicat ca atunci cand mananci un mic dejun consistent dimineata, programul dietei tale se aliniaza mai bine, mai aproape de ritmurile tale naturale de somn-trezire - iar asta inseamna ca ajuta la reglarea productiei de hormoni. Prin urmare, va fi mai putin probabil ca organismul tau sa produca in exces hormonii nepotriviti, iar asta ajuta la fertilitate.
Ce trebuie sa contina micul dejun pentru o fertilitate sporita
Chiar daca nu suferi de un dezechilibru hormonal legat de sindromul ovarului polichistic, autorii acestui studiu subliniaza ca daca vei lua cea mai consistenta masa a zilei dimineata, acest lucru iti va creste fertilitatea. Incearca sa consumi mai bine de jumatate din aportul total de calorii pe fiecare zi inca de la micul dejun. Alege alimente bogate in proteine (cum ar fi iaurtul grecesc sau ouale) si in carbohidrati (fulgi de ovaz) pentru mai multa energie - si, implicit, o fertilitate crescuita - pe parcursul intregii zile.
Citeste si: Dana Rogoz, dupa confirmarea sarcinii: "Am plans cand i-am auzit inimioara"
Dana Rogoz este insarcinata: "Azi am intrat in 16 saptamani!"
Alina Sorescu, o gravida norocoasa - Afla cate kilograme s-a ingrasat
Sursa foto: freedigitalphotos.net