Cercetatorii de la Universitatea din Virginia si cei din Londra au descoperit ca numarul de contacte depinde de cat de mult succes are persoana respectiva si de cat de des se muta.
Numarul de prieteni pe care o persoana il poate avea pe Facebook depinde de o serie de factori socio-economici si variaza de la o tara la alta.
Studiul a urmarit avantajele retelelor de socializare, iar rezultatul arata ca un grup restrans de contacte poate fi avantajos atunci cand economia nu este instabila si prietenii pe care ii ai nu au de gand sa se mute, insa poate fi de ajutor un numar ridicat de prieteni atunci cand acestia au tendinta de a se muta.
"Cand situatia economica este buna, prietenii tai nu au atat de multa nevoie de ajutor de la tine, fie pentru a plati o factura de la spital sau pentru a sta cu copiii lor, asa ca o retea larga de prieteni este usor de mentinut. Dar atunci cand nu este atat de buna, a avea multi prieteni poate determina costuri mai mari în privinta timpului si a resurselor.", a declarat Shigehiro Oishi.
Aceiasi cercetatori au initiat ulterior un al doilea studiu pentru a vedea daca aceste rezultate se aplica si in viata reala. La studiu au participat 247 de americani si rezultatele au coincis cu cele din primul studiu.
Astfel, in zonele in care locuitorii nu aveau tendinta de a se muta, aveau un venit redus si putin prieteni, aveau o stare emotionala mai buna decat cei care aveau un numar mai mare de contacte.