Cele mai profitabile evenimente pentru restaurante raman nuntile in toate cele cinci zone ale tarii, arata un studiu Unilever Food Solutions.
In topul evenimentelor organizate de restaurante se afla nuntile, petrecerile pentru diferite organizatii si botezurile, iar diferentele sunt vizibile de la o regiune a tarii la alta.
In Bucuresti, patronii de restaurante au declarat ca cel mai mare profit in 2011, 80%, a fost adus de nunti in localurile lor, urmate de petrecerile private si cele pentru diverse organizatii - 20%.
Restaurantele din Muntenia declara tot nuntile in varful topului in ceea ce priveste profitul obtinut in 2011, in 75% dintre restaurante, urmate de botezuri si petrecerile pentru diferite organizatii.
La fel este si cazul restaurantelor din Ardeal, unde nuntile aduc cel mai mare profit, in 80% dintre restaurante, pe cand evenimentele pentru organizatii aduc profit mai mare doar in 20% dintre localuri.
Profitul obtinut din nunti detine monopol si in Mures si Cluj, celelalte evenimente nefiind semnificative pentru localurile chestionate.
In vestul tarii, nuntile si petrecerile pentru organizatii aduc un profit considerabil restaurantelor - in cazul a 69% si respectiv 34% dintre restaurante.
Restaurantele din Molodova inregistreaza o diferenta semnificativa fata de celelalte regiuni in ceea ce priveste organizarea evenimentelor, asa incat, pe locul doi din punct de vedere al profitului, dupa nunti, botezurile aduc cel mai mare castig pentru 42% dintre restaurante.
Citeste articolul intreg pe dailybusiness.ro.
Cum esti tu ca mireasa in functie de zodie
Descopera placerea de a-ti organiza singura nunta de vis!
Englezii vor sa faca nunti la castelele Peles si Bran
Sursa foto: sposamatrimonio.com