Mihaela Bilic arata ca strugurii sunt o sursa naturala de potasiu, calciu, magneziu si antioxidanti, de aceea nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. "Strugurii sunt folositi din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor regeneratoare si detoxifiante, continutul bogat de saruri minerale si fitonutrienti contribuind la scaderea riscului de cancer, boli cardiovasculare, afectiuni urinare si inflamatorii (artrite, reumatism)", a explicat Dr. Mihaela Bilic.
In plus, in unele cazuri este indicata chiar o cura de struguri, deoarece antioxidantii pe care ii contin au un efect benefic asupra organismului. "Strugurii sunt o sursa naturala de potasiu, calciu, magneziu, bioflavonoide si antioxidanti cu efect benefic asupra functionarii sistemului nervos, imunitar, circulator, digestiv si urinar. Medicina traditionala chineza recomanda cura de struguri pentru curatirea organismului, iar continutul crescut de zahar (fructoza) asigura energia necesara desfasurarii activitatilor zilnice chiar si in absenta altor alimente. Pot fi consumati ca produs unic la una din mesele zilei sau ca aliment exclusiv pe o perioada de 2-3 zile (1,5-2 Kg struguri/zi) in cadrul unei cure de detoxifiere", a recomandat nutritionista Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
Citeste si: Caldura excesiva dauneaza tenului tau? Racoreste-l cu o masca de struguri!
Ai tensiunea arteriala mare? Mananca aceste fructe!
6 alimente pe care sa le consumi la birou!
Strugurii, un pericol pentru silueta: Carmen Bruma iti spune cat sa mananci
Uleiul din samburi de struguri reda elasticitatea pielii
Cura de detoxifiere cu struguri
Silueta perfecta cu un pahar de vin
Sursa foto: freedigitalphotos.net