Organismul uman functioneaza pe baza de glucoza, iar painea reprezinta o sursa comuna si accesibila de glucide, motiv pentru care este benefic sa o includem in alimentatia zilnica, spune Mihaela Bilic, potrivit agerpres.ro.
"Si creierul si muschii consuma exclusiv glucoza, prin urmare, in alimentatia noastra zilnica trebuie sa existe produse care contin glucide (carbohidrati): paine, cereale, malai, paste fainoase, orez, cartofi, fasole, mazare. Amidonul din aceste alimente este format din lanturi lungi de glucoza care se absorb lent in sange si furnizeaza organismului combustibilul de care are nevoie timp de doua-trei ore dupa masa.", explica nutritionistul, potrivit sursei mentionate.
Glucidele au un rol esential in alimentatie, chiar si atunci cand tinem dieta, intrucat, potrivit specialistilor in nutritie, lipidele ard in focul glucidelor. In plus, nu painea in sine ingrasa, ci cantitatea consumata, intrucat 100 de grame de paine au un aport mediu de 230 de calorii, cu mult sub cel al mezelurilor sau lactatelor. "O banala felie de paine are 80 de calorii, ceea ce, raportat la o ratie calorica obisnuita de 2000 de calorii pe zi, nu reprezinta un pericol.", asigura medicul nutritionist.
Mihaela Bilic atentioneaza ca glucidele sunt esentiale pentru supravietuirea si buna functionare a organismului, indiferent de varsta sau greutate si incurajeaza consumul moderat de paine. "Fie ca este alba, neagra, cu seminte, cu tarate, cu ierburi aromate, cu ulei, cu lapte, alegeti-o in functie de preferintele voastre. Nimic nu poate fi mai gustos si mai sanatos."
Mici schimbari in alimentatie care te ajuta sa slabesti
Dana Savuica - o silueta de invidiat cu alimente bio!
Femeile incearca 61 de diete pentru a slabi pana la varsta de 45 de ani!