Mireasa neştiutoare a declarat că partenerul ei a fost un influencer de social media care a convins-o să ia parte la ceremonie ca o „farsă” pentru contul său de Instagram.
Ea a descoperit că mariajul era autentic doar atunci când el a încercat să se folosească de el pentru a obţine rezidenţa permanentă în Australia.
Un judecător din Melbourne a acordat anularea după ce a acceptat că femeia a fost păcălită să se căsătorească, într-o hotărâre publicată joi.
Cazul bizar a început în septembrie 2023, când femeia şi-a cunoscut partenerul pe o platformă de întâlniri online. Au început să se întâlnească în mod regulat în Melbourne, unde locuiau la acea vreme.
În luna decembrie a aceluiaşi an, bărbatul a cerut-o pe femeie în căsătorie, iar aceasta a acceptat.
Două zile mai târziu, femeia a participat la un eveniment cu bărbatul în Sydney. I s-a spus că va fi o „petrecere albă” - unde participanţii vor purta haine de culoare albă - şi i s-a spus să îşi ia o rochie albă.
Dar când au ajuns, ea a fost „şocată” şi „furioasă” să nu găsească alţi invitaţi prezenţi, cu excepţia partenerului ei, a unui fotograf, a prietenului fotografului şi a unui sărbătorit, potrivit depoziţiei sale citate în documentele judiciare.
„Aşa că atunci când am ajuns acolo, şi nu am văzut pe nimeni în alb, l-am întrebat: „Ce se întâmplă?”. El m-a luat deoparte şi mi-a spus că organizează o nuntă de glumă pentru reţelele sale de socializare, mai exact pentru Instagram, pentru că vrea să îşi ridice conţinutul şi vrea să înceapă să îşi monetizeze pagina de Instagram”, a declarat ea.
Ea a declarat că a acceptat explicaţia acestuia deoarece „el era o persoană care se ocupa de social media” şi avea peste 17 000 de urmăritori pe Instagram. De asemenea, ea credea că o căsătorie civilă ar fi valabilă numai dacă ar avea loc în faţa unei instanţe.
Cu toate acestea, ea a rămas îngrijorată. Femeia a sunat o prietenă şi şi-a exprimat îngrijorarea, dar prietena „a râs” şi i-a spus că va fi în regulă deoarece, dacă ar fi fost real, ar fi trebuit să depună mai întâi o notificare de intenţie de căsătorie, ceea ce nu au făcut.
Liniştită, femeia a trecut prin ceremonia în care ea şi partenerul ei au făcut schimb de jurăminte de căsătorie şi s-au sărutat în faţa unei camere de luat vederi. Ea a declarat că a fost fericită în acel moment să „joace teatru” pentru „a face totul să pară real”.
Două luni mai târziu, partenerul ei i-a cerut să îl adauge ca persoană în întreţinere în cererea ei de rezidenţă permanentă în Australia. Amândoi sunt străini.
Când ea i-a spus că nu poate, deoarece tehnic nu erau căsătoriţi, el i-a dezvăluit că ceremonia lor de nuntă din Sydney fusese autentică, conform mărturiei femeii.
Ulterior, femeia a găsit certificatul lor de căsătorie şi a descoperit o notificare de intenţie de căsătorie care fusese depusă cu o lună înainte de călătoria lor la Sydney - înainte ca ei să se logodească - pe care ea a declarat că nu a semnat-o. Potrivit documentelor judiciare, semnătura de pe notificare seamănă foarte puţin cu cea a femeii.
„Sunt furioasă pe faptul că nu am ştiut că a fost o căsătorie adevărată, pe faptul că a minţit de la început şi pe faptul că a vrut să îl adaug în cererea mea”, a spus ea.
În depoziţia sa, bărbatul a susţinut că „amândoi au fost de acord cu aceste circumstanţe” şi că, în urma propunerii sale, femeia a fost de acord să se căsătorească cu el în cadrul unei „ceremonii intime” în Sydney.
Judecătorul a decis că femeia „s-a înşelat cu privire la natura ceremoniei efectuate” şi „nu şi-a dat consimţământul real pentru participarea sa” la căsătorie.
„Ea a crezut că joacă teatru. Ea a numit evenimentul 'o farsă'. Era perfect logic ca ea să adopte persoana unei mirese în toate privinţele la ceremonia contestată, astfel încât să sporească credibilitatea videoclipului care prezintă o căsătorie valabilă din punct de vedere juridic”, a declarat el în hotărâre.
Căsătoria a fost anulată în octombrie 2024.