Florin Dumitrescu, Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu au acceptat sa impartaseasca o serie de trucuri de mare ajutor pentru pregatirea preparatelor de Paste.
Cei trei bucatari cunosc tainele gastronomiei ca pe propriul buzunar si stiu de ce este nevoie pentru a transforma orice mancare intr-o adevarata delicatesa.
Pune in aplicare sfaturile lor si invitatii tai nu vor mai vrea sa se ridice de la masa.
"Va pot da cateva sfaturi despre cum prepar eu drobul. Folosesc ceapa verde, usturoi verde, organe de miel, bucati de carne un pic mai grasuta, dar nu foarte (cam ce nu pun la ciorba si friptura). Eu nu fierb organele si carnea, ci le inabus, adica pun putin ulei, sotez, pun ceapa si usturoiul verde, le inabus un pic, apoi mararul si patrunjelul proaspat tocate, sare si piper proaspat macinat. Iar daca nu aveti prapur, va dau un sfat: puteti tapeta forma in care faceti drobul cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnati ou batut. Asta daca nu aveti prapur, repet!", recomanda Sorin Bontea.
"Va dau un singur sfat: in stufat puneti mai mult usturoi verde decat ceapa verde, iese mult mai gustos asa", sustine Catalin Scarlatescu.
Florin Dumitrescu recomanda o metoda simpla de a obtine un preparat delicios.
"Cel mai simplu ar fi sa puneti o bucata de carne la cuptor, cu legume radacinoase, foarte mult usturoi, cimbru si vin rosu. Acoperiti totul cu o folie de aluminiu, la foc mediu, pentru cel putin o ora si jumatate, serviti cu legume fierte si, bineinteles, un pahar de vin rosu! Cu riscul de a ma repeta, consider ca cea mai buna reteta pentru o masa este compania, asa ca respectati-va, iubiti-va si un Paste Fericit pentru toata lumea!", a declarat acesta, potrivit Libertatea.