Dacă ești inventiv, chiar și o sarcină plictisitoare precum spălatul pe mâini devine ceva mai amuzant și din cauza faptul că mulți copii se îmbolnăvesc în sezonul gripelor, Shauna Woods, o educatoare din Missouri, a inventat un mod inedit ca acei copii care nu mai veneau la școală din cauză că erau răciți, să nu mai poată oferi la fel de des această scuză. Ea are o ștampilă specială, cu numele ei, pe care în mod normal o folosea pentru a ștanța materialele didactice, dar într-o dimineață, când le-a zis elevilor să se spele pe mâini, a realizat că poate folosi ștampila și într-un alt mod. Aceasta și-a ștampilat elevii pe podul palmei și le-a zis că dacă până la sfârșitul zilei ștampila va dispărea (de la spălatul pe mâini), vor primi un premiu.
La început, elevii au vrut să-și spele cât mai repede ștampila, pentru a primi premiul, dar educatoarea le-a explicat faptul că aceasta este menită pentru a le aduce aminte să se spele pe mâini de mai multe ori pe zi, ca să fie curați și sănătoși. Spălatul pe mâini a devenit astfel o rutină plăcută și copiii au avut parte în acest mod de o lecție de viață neconvențională.
Iată mărturiile unor oameni, despre cum își încurajează părinții copiii să se spele pe mâini
- „Copiii mei au săpunuri cu figurine în interior și vor să se spele tot timpul pe mâini, ca să ajungă la jucărie.”
- „Sora mea și-a dus fetele, de 6 și 9 ani, la un atelier, pentru a le lăsa să-și aleagă singure săpunul. Au petrecut o vreme mirosindu-le pe toate și până la urmă și-au ales preferatul și acela a rămas săpunul lor, pe care-l pot folosi oricând. Acest lucru nu numai că le face să se spele pe mâini după ce au fost la toaletă ci acum se duc pur și simplu din când în când să se spele, fără a avea neapărat vreun motiv.”
- „Pentru bebeluși sau copii foarte mici este bine să alegi un săpun care face multă spumă colorată, ca să se prefacă că se joacă în nisip sau pictează cu degetele.”