Mica Ertegun, in prezent un cunoscut designer de interior din New York, a ajuns sa il cunoasca pe Ahmet Ertegun, fiul ambasadorului Turciei la Washington in 1960, cand romanca a luptat pentru eliberarea tatalui ei din inchisoare.
Dupa ce a fost curtata asiduu, Mica Ertegun a acceptat cererea in casatorie, urmand sa aiba parte de ceea ce ea insasi numeste "un mariaj fabulos".
"Ahmet", spune ea, "era un mare fustangiu, ii placeau femeile si ii placea sa danseze. Dar aveam si eu pasiunea mea si imi placea sa muncesc. Cred ca daca nu as fi avut asta, nu as fi ramas casatorita. Nu poti sa petreci tot timpul alaturi de sotul tau. Am fi luat-o razna amandoi. Dar nu m-a deranjat nimic din felul in care isi traia viata si totul a mers ca pe roate."
Recent a fost lansat un program de scolarizare sponsorizat de Mica Ertegun in memoria lui Ahmet Ertegun va oferi 15 burse pentru absolventi anual, urmand ca numarul acestora sa creasca pana la 35 pe an.
Beneficiarii burselor vor primi si un salariu, vor beneficia de cursuri de pregatire profesionala si vor lua parte la o serie de seminarii si conferinte tinute in Casa Ertegun.
Chiar daca nu s-a aratat incantata sa discute despre cifrele implicate in acest proiect , sugerand subtil ca nu este tocmai cuviincios sa aduci in discutie un astfel de subiect, cei de la The Daily Telegraph au tinut sa afle toate detaliile despre cea mai mare donatie din cei 900 de ani de existenta ai Universitatii Oxford. "Trebuie neaparat sa discutam despre bani?", a subliniat femeia.
Mica Ertegun se declara multumita de lansarea acestui proiect, chiar daca nu va participa la procesul de selectie. "Sunt cei de la Oxford care decid aceste lucruri. Nu pot sa judec nivelul de cunostinte al unui om, pentru ca eu probabil stiu mult mai putine lucruri."
Aceasta a mai adaugat: "Avem deja 1000 de aplicanti. Va dati seama? Ahmet era turc. Eu sunt romanca. Cred ca pe masura ce aduci impreuna oameni diferiti, obtii rezultate mai bune." Mica incurajeaza astfel venirea a cat mai multi oameni din afara Marii Britanii. "Mi-ar placea sa vad oameni venind din Afganistan, din Orientul Mijlociu, Africa - musulmani, crestini, de toate rasele si credintele."
Mica se simte implinita datorita acestei initiative si spune, in gluma, ca mai bine ii ajuta pe altii cu banii respectivi decat sa ii arunce pe bijuterii. "Nu am copii. Ce altceva as putea sa fac - sa cumpar diamante? Sunt multi care doneaza bani spitalelor sau altor institutii, dar mie mi se pare mai interesant sa investesc in educatie."
Jessie J se rade in cap pentru o cauza nobila
Femeile se implica mai mult decat barbatii in actiuni caritabile