Mit 1: Degresat sau fara zahar inseamna fara calorii
Adevarul este ca in cele mai multe cazuri etichetele care afiseaza "Degresat" sau "Fara zahar" sunt doar capcane, deoarece din dorinta de a crea un produs care sa fie in primul rand gustos, producatorii compenseaza lipsa grasimii cu mai mult zahar sau potentiatori de arome si sare, iar zaharul este inlocuit la randul lui cu exces de sodiu, faina sau chiar grasime.
Carmen Bruma iti spune ce sa mananci in post ca sa slabesti
Toate aceste alimente care creeaza imaginea unui produs gustos si bun pentru silueta, doar adauga calorii prin diferite arome artificiale. Cel mai sigur este testul etichetei, care poate determina daca produsul este intr-adevar sanatos prin verificarea ingredientelor.
Mit 2: O alimentatie scazuta in sodiu este indicata tuturor
Sodiul este un mineral important pentru organism, care ajuta la buna functionare a sistemului muscular si nervos, astfel ca este recomandat ca acesta sa fie mentinut la un nivel echilibrat.
5 alimente care alunga pofta de mancare
Mult timp s-a discutat despre efectul negativ al sodiului asupra presiunii arteriale si despre riscul crescut de aparitie a bolilor de inima. Desi este adevarat ca sodiul creste intr-o masura mica tensiunea arteriala, diminuarea cantitatii zilnice de sodiu nu aduce beneficii, ci poate creste nivelul trigliceridelor si al colesterolului. Tocmai de aceea, persoanele care nu sufera de tensiune ridicata nu au de ce sa evite consumul de sare.
Mit 3: Ouale sunt bogate in colesterol si pot provoca boli de inima
Desi au capatat o reputatie proasta din cauza colesterolului care se gaseste in galbenus (aproximativ 211 mg/ou), asta nu inseamna ca ouale trebuie evitate pentru a proteja sanatatea inimii. Trebuie sa stii ca nivelul ridicat de colesterol este in primul rand o consecinta unei diete bogate in acizi grasi saturati si nu a consumului unui singur aliment. 6 trucuri de slabit pentru femeile FOARTE ocupate
Mai mult, consumul zilnic de oua nu creste semnificativ nivelul de colesterol, iar beneficiile acestuia depasesc cu mult asa-zisele pericole. Din contra, studiile au demonstrat ca mancatul oualelor creste nivelul de colesterol bun HDL.
Mit 4: Consumul de carbohidrati afecteaza sanatatea
Carbohidratii sunt o sursa importanta de energie si se impart in doua categorii importante: carbohidrati complecsi, care aduc beneficii multiple sanatatii (cerealele integrale de secara sau ovaz, nuci, seminte, linte, alune, mazare) si carbohidrati simpli, care au fost procesati industrial si si-au pierdut astfel o mare parte din fibre si nutrienti (dulciurile cu zahar si faina alba, junk food).
Dieta Majoreta - Asa poti sa ai o silueta de nota 10
Carbohidratii simpli nu fac altceva decat sa polueze organismul cu toxine, zahar si alte chimicale ce apar in urma procesarii acestora. Asadar, consumul de carbohidrati este benefic pentru sanatate atata timp cat este vorba de cei complecsi.
Mit 5: Un pahar de vin rosu pe zi este sanatos
Nu doar vinul rosu este cel care aduce beneficii organismului si in special inimii: berea si alte bauturi alcoolice au acelasi efect, atata timp cat sunt consumate echilibrat. In general, alcoolul stimuleaza nivelul colesterolului bun HDL, deoarece moleculele acestuia actioneaza asupra trigliceridelor, diminuand astfel riscul de a dezvolta mai tarziu cheaguri de sange ce pot provoca atacuri cerebrale.
Cu toate acestea, nu uita ca nu este indicat consumul zilnic de alcool si nici depasirea cantitatii de 100 ml la o servire. In caz contrar, efectele negative vor depasi beneficiile acestora. Sursa: specialist Ropharma.
Citeste si: 3 arme secrete care te ajuta sa slabesti 4,5 kg pana la Craciun
10 pasi pentru a avea o alimentatie sanatoasa
Dieta de DECEMBRIE - Nu iti invita kilogramele la petrecerea de Craciun