Un aliment mai scump, dar sanatos, per global ne costa mai putin prin prevenirea bolilor, oferindu-ne totodata si o calitate superioara a vietii!
Trebuie sa constientizam acest adevar pana nu este prea tarziu, chiar din copilarie, cu ajutorul parintilor si celor din jurul nostrum care ne vor binele.
Astfel, alegerea alimentelor este deosebit de importanta. Iata cateva reguli de care trebuie sa tineti cont prentru a va mentine sanatatea la cote optime.
- nu va lasati influentati de reclamele agresive facute unor alimente;
- nu consumati alimente ne-etichetate sau mancaruri a caror compozitie va este necunoscuta
- cititi intotdeauna cu atentie eticheta alimentelor si cautati sa o intelegeti in baza unei minime culturi nutritionale, dar straduiti-va, pentru sanatatea dumneavoastra, sa va perfectionati cunostintele in acest domeniu;
- nu apreciati calitatea alimentui numai dupa denumirea lui generica, ci urmaritieticheta pentru a cunoaste calitatea ingredientelor din care este obtinut;
- pretul alimentului este important, dar mai importanta si costisitoare este sanatatea pe care o pretuim de-abia dupa ce o pierdem;
- alegeti intotdeauna alimentele naturale, integrale, provenite din flora si fauna salbatica sau obtinute in sistem ecologic, in sezon, produse in apropierea locului in care traiti (locavori) si consumate in sezorul lor de aparitie, la deplina maturitate
- priviti cu rezerva alimentele prea frumos ambalate, colorate;
- evitati alimentele supraindustrializate, aditivate, chimizate, rafinate, cu continut mare de zaharuri, grasimi si sare;
- nu cumparati si nu consumati alimente numai pentru ca sunt la moda (trendy);
- nu cumparati si nu consumati alimente din surse sau locuri care nu inspira incredere sau nu sunt avizate pentru a desfasura activitati in domeniu alimentar.