In cazuri de cearta si despartire, de cele mai multe ori te intrebi unde anume ai gresit si care este reteta pentru o casnicie de succes. Ei bine, nu exista o reteta care sa se aplice in toate cuplurile, dar exista trucuri care te pot ajuta de fiecare data cand simti ca relatia sau casnicia este cu un picior in groapa.
Barbatii, relatiile si sarcina: Cum construiesti o relatie trainica
In primul rand, invata sa fii diplomata in dragoste. Poate nu ai o casnicie ideala, dar trebuie sa stii ca diplomatia se aplica atat cu cei din jur, de la munca sau de pe strada, cat si in relatia de cuplu.
In al doilea rand, cand te plangi, fa-o constructiv. Este drept, in relatie, partenerul trebuie sa stie sa te asculte dupa o zi grea de munca sau dupa o cearta cu familia ta, dar asta nu inseamna ca ai dreptul sa il incarci negativ. Invatati cate ceva din aceste lectii, iar cand simti ca nu mai poti, ca trebuie sa te exteriorizezi, povesteste lucrurile intr-o maniera constructiva.
Nu uita ca din cand in cand trebuie sa ai parte de timpul tau. Iesi din cand in cand si aeriseste-te, alearga o vreme in parc sau citeste o carte. Este bine sa petreci timp cu partenerul, dar trebuie sa aiba si el timpul lui liber, sa isi aeriseasca mintea si sa gaseasca cele mai bune solutii pentru o casnicie infloritoare.
Nu neglija dormitorul: Cele trei tipuri de sex intr-o relatie
Sariti peste insulte, nu va ajuta la nimic. Cand simti nevoia sa ii reprosezi lucruri, fii mai diplomata, exact cum spuneam si mai sus. Aceste vorbe nu se uita, ba chiar lasa semne, asa ca, inainte sa spui un lucru, gandeste-te de doua ori cum il spui.
Ai grija la ce transmiti prin limbajul corpului. Nu da ochii peste cap, nu framanta mainile, nu-ti musca buzele si nu-ti roade unghiile. O discutie sau o cearta trebuie sa fie intotdeauna constructiva. Partenerul tau nu cred ca vrea sa isi bage mana in gat cand ii vorbesti calm si incerci sa gasesti solutii, dar in caz contrar, nu garantam nimic.
Asuma-ti responsabilitatea pentru furia pe care o ai. Nu da vina pe altcineva pentru nervii pe care ii ai. In cele din urma, singura iti hranesti monstruletul numit furie, singura iti alimentezi starea de rau si tot singura aduci o stare de conflict in casnicie.
Scrie pe hartie ceea ce simti. Daca tii un jurnal cu lucrurile care te framanta si gandurile pe care vrei sa i le comunici partenerului, incearca sa le scrii intai pe o hartie, te va ajuta a ai o logica in gandire, sa te eliberezi de frustrari si sa fii stapana pe situatie.
Mai mult ca sigur, nicio relatie nu poate sa se dezvolte fara conflict, fara opinii diferite si dorinte diferite. Totul tine de modul in care manageriezi conflictul si iti transpui punctul de vedere. Daca te vei concentra pe cel putin trei lucruri de mai sus, vei reusi sa pui piatra de temelie pentru o casnicie puternica.
Citeste si:
Ce inseamna "Te iubesc", in functie de stadiul relatiei
Barbatii, relatiile si sarcina: Cum construiesti o relatie trainica