Se poarta parul foarte drept – poti sa-l ai si tu
Un par extraordinar de drept a devenit o tendinta pe care a incercat-o fiecare dintre noi, insa cand placa iti deterioreaza parul, cel mai bine ar fi sa o bagi in sertar si sa incerci si tratamente care iti si protejeaza parul in timp ce iti transforma suvitele in cele mai drepte fire de matase.
Lapte din nuca de cocos
Indreptarea parului prin metode naturale necesita mai mult timp si perseverenta decat metodele artificiale. Deasemenea in timp vei observa ca aceste tratamente organice iti indreapta si parul asa cum doresti si ti-l mentin si sanatos. Laptele din nuca de cocos este cunoscut pentru efectul de matase pe care il produse asupra parului.
Adauga sucul de la o lamaie peste un pahar de lapte de nuca de cococ si lasa amestecul sa se raceasca in frigider.
La final va trebui sa obtii o pasta cremoasa – aplica aceasta crema pe par si acopera-l cu un prosop cald.
Lasa masca sa actioneze timp de cateva minute si apoi clateste si spala parul cu sampon. In timp ce parul este inca ud, piaptana-l.
Repeta acest ritual timp de 3 saptamani, ca sa observi diferenta.
Ulei cald
Tratamentele cu ulei cald sunt considerate de obicei remedii "verzi". Uleiul cald este folosit mai ales ca tratament pentru parul degradat, avand si abilitatea de a indrepta parul.
Incalzeste uleiul intr-un bol si aplica-l pe suvite groase de par. Acopera-ti parul cu un prosop cald si lasa-l sa actioneze timp de 15-30 de minute. In afara de efectul de indreptare va reda si stralucirea naturala suvitelor tale.
Repeta procedeul o data pe saptamana.
Lapte si miere
Aceste ingrediente sunt cunoscute si pentru ca reusesc sa indrepte parul dar si pentru efectul de hidratare si de protectie a parului.
Adauga o lingurita de miere la o ceasca de lapte, apoi zdrobeste niste capsuni si amesteca cu restul pastei.
Aplica mixtura pe par si las-o sa actioneze timp de 2 ore. Spala apoi cu sampon si piaptana parul.Sterge" acneea
Sigur ti s-a intamplat sa-ti apara un cos pe fata si a doua zi aveai un eveniment important. Bine, bine il maschezi cu fond de ten, dar e umflat. Pentru partea aceasta ai nevoie de cateva tratamente la indemana si care sa aiba efect.
Lamaie
Ai nevoie de o lamaie proaspata. Stoarce putin suc de lamaie, aplica-l pe fata si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute.
Nu numai ca usuca cosul dar si chipul va capata o stralucire naturala.
Castraveti
Aplica felii de castravete proaspat pe zona sau zonele afectate.
Argila
O masca din argila pe care o poti lua de la farmacie, o amesteci cu zeama de la o lamaie si o lasi sa ctioneze timp de 20 de minute.
Scapa de celulita prin terapii naturale
Celulita este o problema pe care o au toate femeile. Cum scapam de ea? Pai ne cumparam crème sau mergem la saloane pentru tratamente. Dar daca vrem metode naturale?
Mierea: laboratarele naturii inepuizabile
Asa cum este bine cunoscut, vistutile si proprietatile mierii au fost utilizate inca din antichitate de doctorii acelor vremuri. Mierea era folosita nu doar ca remediu in interiorul corpului ci si in exterior. Astfel, mierea era si este si azi folosita ca "masca hranitoare" pentru par, masca faciala pentru calmarea tenului sensibil, acneic, iritat, precum si haranirea lui iar pe de alt aparte este folosit la impachetari si masaj anticelulitic.
Chiar daca este un tratament natural si realizat chiar de tine, poti invata de la Mihaela Sindie cum se realizeaza la Sindiestet Clinic.
Masajul cu miere:
- ajuta la reducerea in greutate, curatarea tenului, atenuarea celulitei, ameliorarea imperfectiunilor tenului, imbunatateste tonusul muscular, ajuta la oxigenarea pielii si creste aportul de nutrienti, exercita un peeling, este un detoxifiant al pielii, creste elasticitatea pielii, ideal pentru masajul reflexogen, hidratant si hranitor pentru pielea corpului, ten, par, unghii.
- se realizeaza la interval de doua zile, pentru a lasa timp tesutului sa se refaca si pentru a da timp nutrientilor sa actioneze,
- se pot folosi produse din surse sigure deoarece mierea din magazin este reincalzita si tratata pentru a nu se zaharisi iar in acest fel, mare parte din substante isi pierd proprietatile naturale. Se pot picura cateva picaturi de uleiuri esentiale puternic aromate: lamaie, portocale, grapfruit, santal, menta, lavanda, eucalipt, scortisoara.
- durata este de 30-50 min, si se poate aplica zonal sau pe toata suprafata corpului. Este un masaj viguros, poate fi usor dureros, pe alocuri poate sa usture dar mai putin decat un epilat.
- uneori pot sa apara punctulete mici rosii care trec foarte repede. puteti observa o reducere de 1-2 cm chiar de la prima sedinta, combinata cu impachetare la cald, iar tenul este vizibil mai luminos, mai fin, mai hidratat.
Masajul cu miere poate fi dureros dar cum se spune prin clinici de estetica, ‘‘frumusetea cere victime‘‘ sau cum se zice in folclor, ‘‘baba rabda la frumusete‘‘.