Ochiuri romanesti cu ciuperci
8 oua
500 g ciuperci
60 g unt
5 linguri otet
sare, piper
Ciupercile curatate, spalate bine si scurse se calesc in unt fierbinte. Se adauga cateva linguri de apa, sare si piper, dupa gust, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba doua minute. Se scoate din tigaie jumatate din cantitatea de ciuperci, bine scurse, iar restul se lasa sa fiarba in continuare inca 5 minute, dupa care se mixeaza, impreuna cu zeama in care au fiert. Separat, intr-un vas adanc, se clocoteste apa amestecata cu otet, in care se prepara ochiurile pe rand. Cand sunt gata, se scot cu strecuratoarea, se clatesc cu apa calda pentru a inlatura gustul de otet si se tin la cald. Intr-o tigaie, se prajesc putin, la foc iute, ciupercile pastrate, se potrivesc de sare si piper si se asaza pe un platou. Deasupra se pun ochiurile si sosul de ciuperci fierbinte.
E bine sa stii
Se pot servi cu smantana deasupra si mamaliguta calda alaturi.