Richard

Richard Norton, actor din seria „Mad Max” şi coordonator...

Citeste mai mult»
Fraţii Tate

Fraţii Tate urmează să-şi ridice în această săptămână...

Citeste mai mult»
Helen Mirren

Helen Mirren nu vrea să vadă o femeie James Bond:...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»
irinel

După o viață de lux, Irinel Columbeanu trăiește din 300...

Citeste mai mult»
cafea

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei și...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren

Miliardarul Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, se...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu apare luni în fața instaneței la...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney renunţă la filmele romantice

Citeste mai mult»
tiger

Tiger Woods anunţă că are o relaţie cu Vanessa, fosta...

Citeste mai mult»
Bella Ramsey

O actriță din „The Last of Us” a aflat în timpul...

Citeste mai mult»
cha

Prezentat ca ucigaș de copii, un norvegian a depus...

Citeste mai mult»
ado

"Adolescence", serialul britanic care le dă coşmaruri...

Citeste mai mult»
sampanie

Ce înseamnă o șampanie de calitate? Iată 4 sfaturi despre...

Citeste mai mult»
raivcu

Alimentele la care a renunțat Andreea Raicu după 15 ani:...

Citeste mai mult»
gheb

Ce pedeapsă a primit Gheboasă după ce a fost prins cu 1,5...

Citeste mai mult»
stormzy

Rapperul Stormzy va primi o diplomă onorifică de doctor...

Citeste mai mult»
Olivia Steer

Olivia Steer a pierdut procesul cu europarlamentarul care...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Dan Bordeianu a divorțat. A rupt tăcerea abia acum: „Sunt...

Citeste mai mult»
ai

Peste 400 de personalități de la Hollywood i-au cerut lui...

Citeste mai mult»
farduri

Ce culori pentru farduri sa alegi in primavara 2025?

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Noi dovezi despre moartea lui Gene Hackman şi a soţiei sale

Citeste mai mult»
Liam Payne

Fanii cântărețului Liam Payne îi dedică o bancă...

Citeste mai mult»
Kim Soo-hyun

Mai multe branduri au renunțat la contractele cu actorul...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Copiii lui Gene Hackman nu au fost incluşi în testamentul...

Citeste mai mult»
Émilie Dequenne

Actriţa belgiană Émilie Dequenne a murit la vârsta de 43...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Comediantul Conan O'Brien va prezenta şi gala Oscar din 2026

Citeste mai mult»
Sean 'Diddy' Combs

Sean 'Diddy' Combs va trebui să răspundă la noi acuzații

Citeste mai mult»
Nikki Glaser

Nikki Glaser va fi din nou gazda galei de decernare a...

Citeste mai mult»
intrerupator

Ce tipuri de întrerupătoare sunt potrivite pentru...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla i-a scris o scrisoare lui Gisele Pelicot

Citeste mai mult»
obama

Soţii Obama sunt în discuţii pentru a co-produce un film...

Citeste mai mult»
Donatella Versace

Donatella Versace renunţă la funcţia de director creativ...

Citeste mai mult»
Cristina Bâtlan

Cristina Bâtlan a avut un an de coşmar. Fiul său a trecut...

Citeste mai mult»

Ole: Tapas, Pinchos, Canas!

Asa scrie pe prelata noului bar Alioli Tapas deschis de curand in Centrul Istoric: Tapas , Pinchos, Canas.

   Si nu se dezmint nici cand le treci pragul, pentru ca aici gasesti un adevarat tapas bar, amenajat modern, cu mult bun gust, plin de autenticitatea data de tapasurile proaspete, vinurile spaniole si bucatarul spaniol care te intampina si te serveste cu tot ce are mai bun, te face sa te simti regeste si sa uiti ca ai poposit numai pentru o gustare mica si un canas.

    Am inteles ca ''ALIOLI'' este o afacere de familie de succes, a unor romani intorsi de pe taramuri iberice, experimentati si plini de entuziasm si dedicatie pentru clientul curios de o cultura noua gastronomica  si pentru ca alioli este un sos, un amestec de ulei, usturoi si ou, poate ca un nume mai potrivit nu puteau sa gaseasca pentru un local cu specific spaniol.
 
  Foarte inspirat numele si la fel de bun augur si deschiderea unui bar tapas in centrul istoric, un loc monden, forfotind  a baruri care mai de care mai rasarite. Chiar daca nu este asezat pe stradutele principale ale mondenului, acest bar  merita vizitat  reprezentand o experienta gastronomica unica si de neuitat pentru fiecare dintre noi.

   Dar sa incepem pentru ca un canas cu bere rece  ne asteapta aburind pe masa inalta de bar, iar tapasurile vin pe rand insotite de vorbele spaniole ale unei ospatarite care a crezut  ca suntem spanioli. Nu-i rau, chiar este o nota buna, pentru ca in general prin mondenul nostru centru istoric te lovesti de tot felul de tentative de ospatari, obositi, grabiti, suparati, total neprietenosi si te intrebi ce cauta ei in aceasta bransa si cum au trecut de interviul de la angajare?! Dar sa-i lasam pe ei si sa ne bucuram de gustarile noastre care au fost ridicate de iberici la rang de cultura pentru ca tapasul a devenit un stil de a lua masa, si uite asa am primit pe rand de la bucatarul spaniol Marcos gustare dupa gustare: oua de prepelita, jambon din belsug, masline uriase, branzeturi alese si niste creveti in sos picant de nu te mai saturi mancand. Berea rece chiar daca era ea Ursus, servita in pahare mici, canas, si aici Marcos ne-a explicat secretul pentru ca acest canas nu este decat un mod de a bea bere  foarte rece si in cantitati mici, important este sa nu pierzi sirul lor?! Si pentru autenticitate aveau si bere San Miguel, iar la vinuri stateau foarte bine iar bucatarul ne-a explicat ca au foarte multe produse importate, care desi sunt costisitoare, dau veridicitate locului si delecteaza papilele gustative in mod sigur altfel decat niste  produse-copii autohtone. Cert este ca locul poate fi ''verificat'' de expatii spanioli aflati la Bucuresti, deci stia ospatarita, care ne-a vorbit in spaniola, ceva?!

   Spatiul este foarte placut decorat, atmosfera foarte prietenoasa, personalul serviabil, lumina difuza si oglinda de pe peretele de la intrare sunt alegeri deco perfecte, iar subsolul cu toaletele foarte ingenios create si separeurile cu mese pe butoaie adeveresc faptul ca spatiul a fost foarte bine socotit, cu totii bine stim cat costa un metru patrat de inchiriere in minunatul centru.

Si ca sa nu dezminta obiceiurile iberice de a oferi fiecarui client ceva din partea casei, o gustare, un desert sau un digestiv si noi am fost omeniti la finalul mesei cu paharel din veritabilul Brandy de Jerez.

Ole !

Note de 1- 5
Atmosfera :   4
Calitate  :  5
Pret :  4

Recomandare  5
Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

diana (02.10.2011, 13:47)
ole
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
01 apr