Si nu se dezmint nici cand le treci pragul, pentru ca aici gasesti un adevarat tapas bar, amenajat modern, cu mult bun gust, plin de autenticitatea data de tapasurile proaspete, vinurile spaniole si bucatarul spaniol care te intampina si te serveste cu tot ce are mai bun, te face sa te simti regeste si sa uiti ca ai poposit numai pentru o gustare mica si un canas.
Am inteles ca ''ALIOLI'' este o afacere de familie de succes, a unor romani intorsi de pe taramuri iberice, experimentati si plini de entuziasm si dedicatie pentru clientul curios de o cultura noua gastronomica si pentru ca alioli este un sos, un amestec de ulei, usturoi si ou, poate ca un nume mai potrivit nu puteau sa gaseasca pentru un local cu specific spaniol.
Foarte inspirat numele si la fel de bun augur si deschiderea unui bar tapas in centrul istoric, un loc monden, forfotind a baruri care mai de care mai rasarite. Chiar daca nu este asezat pe stradutele principale ale mondenului, acest bar merita vizitat reprezentand o experienta gastronomica unica si de neuitat pentru fiecare dintre noi.
Dar sa incepem pentru ca un canas cu bere rece ne asteapta aburind pe masa inalta de bar, iar tapasurile vin pe rand insotite de vorbele spaniole ale unei ospatarite care a crezut ca suntem spanioli. Nu-i rau, chiar este o nota buna, pentru ca in general prin mondenul nostru centru istoric te lovesti de tot felul de tentative de ospatari, obositi, grabiti, suparati, total neprietenosi si te intrebi ce cauta ei in aceasta bransa si cum au trecut de interviul de la angajare?! Dar sa-i lasam pe ei si sa ne bucuram de gustarile noastre care au fost ridicate de iberici la rang de cultura pentru ca tapasul a devenit un stil de a lua masa, si uite asa am primit pe rand de la bucatarul spaniol Marcos gustare dupa gustare: oua de prepelita, jambon din belsug, masline uriase, branzeturi alese si niste creveti in sos picant de nu te mai saturi mancand. Berea rece chiar daca era ea Ursus, servita in pahare mici, canas, si aici Marcos ne-a explicat secretul pentru ca acest canas nu este decat un mod de a bea bere foarte rece si in cantitati mici, important este sa nu pierzi sirul lor?! Si pentru autenticitate aveau si bere San Miguel, iar la vinuri stateau foarte bine iar bucatarul ne-a explicat ca au foarte multe produse importate, care desi sunt costisitoare, dau veridicitate locului si delecteaza papilele gustative in mod sigur altfel decat niste produse-copii autohtone. Cert este ca locul poate fi ''verificat'' de expatii spanioli aflati la Bucuresti, deci stia ospatarita, care ne-a vorbit in spaniola, ceva?!
Spatiul este foarte placut decorat, atmosfera foarte prietenoasa, personalul serviabil, lumina difuza si oglinda de pe peretele de la intrare sunt alegeri deco perfecte, iar subsolul cu toaletele foarte ingenios create si separeurile cu mese pe butoaie adeveresc faptul ca spatiul a fost foarte bine socotit, cu totii bine stim cat costa un metru patrat de inchiriere in minunatul centru.
Si ca sa nu dezminta obiceiurile iberice de a oferi fiecarui client ceva din partea casei, o gustare, un desert sau un digestiv si noi am fost omeniti la finalul mesei cu paharel din veritabilul Brandy de Jerez.
Ole !
Note de 1- 5
Atmosfera : 4
Calitate : 5
Pret : 4
Recomandare 5