Omleta cu costita afumata si spanac
6 oua
4 fire de praz (partea alba)
600 g spanac
50 g costita afumata
6 linguri ulei
4 linguri branza rasa
nucsoara
sare, piper
Se curata spanacul, se spala in mai multe ape, apoi se opareste in apa cu sare. Se scurge de apa, se lasa sa se raceasca si se toaca marunt. Se curata si se spala prazul, se taie rondele subtiri, apoi se caleste in ulei incins pana se inmoaie. Se adauga costita si se prajesc impreuna pana se rumenesc. Se adauga spanacul si se continua calirea. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa, dupa gust. Separat, se bat ouale cu branza, intr-un castron, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa, dupa gust, apoi se amesteca cu compozitia de spanac calit impreuna cu prazul si costita prajita. Se toarna amestecul obtinut intr-o tigaie cu ulei incins usor. Se serveste imediat.
E bine sa stii
Se poate servi, dupa gust, cu o lingura de smantana deasupra sau cu sos de ketchup picant.