Omleta cu spanac
8 oua
100 g spanac
10 g margarina
1 lingura ulei
sare, piper
Se alege spanacul, se spala sub jet de apa rece, frunza cu frunza si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Cand este suficient de bine scurs, se caleste usor impreuna cu margarina, intr-o tigaie de teflon, amestecand continuu. Se sparg ouale, separandu-se albusurile de galbenusuri. Se bat galbenusurile cu furculita si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se adauga peste galbenusuri spanacul calit si se amesteca. Separat, se bat albusurile spuma, se incorporeaza in compozitia de spanac, apoi se toarna intr-o tigaie de teflon unsa cu o lingura de ulei. Se coace pe ambele parti, apoi se rastoarna pe un platou si se portioneaza. Se serveste cu rosii sau cu salata verde asezonata cu sos vinegreta.
E bine sa stii:
In compozitie, se poate adauga si o jumatate pahar de lapte sau 2 linguri de smantana, iar deasupra se poate rade putin cascaval.