Omleta spaniola cu peste afumat
3 linguri de ulei
350 de grame de cartofi taiati in cubulete cu latura de 1 cm
2 cepe nu prea mari, taiate rondele
2-4 catei mari de usturoi
un ardei gras rosu, mare, taiat in fasii subtiri
125 gr peste afumat (cod, de preferinta)
sare, piper negru macinat
25 de gr de unt topit
o lingura de smantana
6 oua batute
2 linguri patrunjel verde tocat
50 gr branza Ceddar rasa
paine cu coaja groaza si salata verde, pentru garnitura
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti impreuna ceapa, usturoiul tocat fin si cartofii; dupa circa 10-15 minute adaugati ardeiul si mai lasati tigaia pe foc inca 3 minute.
Intre timp, puneti pestele intr-o alta tigaie, acoperiti cu apa, adaugati sare si piper dupa gust si puneti-l sa fiarba la foc domol circa 10 minute. la sfarsit scurgeti-l de apa. zdrobiti-l cu furculita , adaugati untul topit si smantana, potriviti gustul cu sare si piper si lasati-l deoparte.
Cand legumele sunt gata, adaugati ouale batute, in care ati pus sare si piper dupa gust, precum si patrunjelul tocat. Deasupra puneti pestele zdrobit si lasati omleta sa se coaca.
Presarati branza rasa, transferati omleta pe un platou si serviti imediat, cu multa paine si salata verde.
Reteta oferita de Grup Editorial RAO - "Retete mediteraneene"