Omleta umpluta cu urzici
10 oua
2 cartofi
2 cepe
200 g urzici
200 g branza rasa
1 lingura busuioc si menta tocate
3 linguri ulei de masline
sare, piper
Se aleg urzicile, se spala in multe ape, se oparesc in apa cu sare, se scurg bine si se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja si se taie pai. Ceapa se curata, se taie felii subtiri si se rumeneste, in ulei incins, impreuna cu cartofii, la foc mic, 15-20 de minute. Se adauga urzicile, busuioc si menta tocate fin, sare si piper, dupa gust si se continua calirea pana cand scad bine. Separat, se bat ouale impreuna cu branza rasa, ca pentru omleta. Se adauga sare si piper, dupa gust, apoi se toarna in tigaia cu ulei incins si se pun la cuptor pana se incheaga. Cand este gata, se umple cu compozitia de urzici, se impatureste si se serveste calda sau rece.
E bine sa stii
Urzicile se pot inlocui cu stevie sau spanac. Modul de preparare este acelasi.