Salata verde cu Vinaigrette
Ingrediente: 3 linguri de otet din sampanie sau otet de vin alb; 1/2 lingurita mustar de Dijon; 1/2 lingurita usturoi proaspat tocat; sare; piper negru proaspat macinat; 1/2 cana ulei de masline de buna calitate; 6 cani de salata verde sau amestec (spanac, rucola, laptuci, mangold sau sfecla elvetiana, etc.)
Mod de preparare: (timp total: 5 minute)
Intr-un bol mic, amesteca otetul, mustarul, usturoiul, 3/4 lingurita de sarem si 1/4 lingurita de piper. In timp ce amesteci, adauga usor, treptat, uleiul de masline pana cand sosul vinaigrette se face o emulsie omogena.
Atunci cand servesti salata la cina unei petreceri, pune sosul vinaigrette pe fundul unui bol de servit, iar verdeturile, adica frunzele de salata, pune-le deasupra. Aceasta combinatie poate sta asa timp de o ora sau doua. Cand esti gata sa servesti salata, amesteca frunzele cu sosul si serveste-o invitatilor tai imediat.
Citeste si: Vrei un pranz gustos si sanatos? Incearca o salata de pepene cu branza feta!
Salata de fructe cu mango - sursa ta de fibre la micul dejun
Incearca o salata de vara care iti protejeaza silueta!
Carmen Bruma iti propune o salata din mei, dovlecei si drojdie
Salata de vara cu mango, soia si porumb, in doar 15 minute
Incearca o salata racoritoare de vara, cu rosii si pepene
Sursa foto: www.freedigitalphotos.net