Actorii principali ai evenimentului au fost cei sase bucatari care au trecut de semifinala: Robert George Andrei (Mesogios), Georgeta Codarleanu (Intercontinental), Mihai Ionita (Carol Parc Hotel), Ashlie Dias Thomas (Crowne Plaza), Cristian Vaduva (bucatar independent) si Orlando Zaharia (Noblesse).
Evaluarea lor a fost facuta de un patru jurati cu experienta la concursuri internationala: Wynand Vogel (Olanda), Joseph Vella (Malta), Gordon Amato (Malta), Antonio Passarelli (Romania). Premiile au fost si ele pe masura. Asociatia „Chefmalta” i-a oferit castigatorului un training de 5 zile la un restaurant de cinci stele din Malta. Cristian Vaduva, ocupantul locului doi, va pleca intr-o excursie in Antalya, gratie generozitatii sponsorului Winterhalter, iar Aslie Dias Thomas care s-a clasat al treilea a primit un set de vase Morinox. Pentru efortul pe care l-au depus ajutorii finalistilor au primit cursuri de specializare la Centrul de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara „Aroma”. ”. Bogdan Cojocaru de la Intercontinental a primit premiul pentru cea mai buna asociere a preparatelor cu vinul, constand intr-un curs de sommelier.
Efortul tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment unic a fost nu numai de arata la ce nivel se afla arta culinara romaneasca. Preparatele realizate de cei sase finalisti au fost vandute invitatilor, iar suma colectata a fost donata Scolii Speciale nr. 8 din Bucuresti.