În ciuda numelui sofisticat şi prezentării apetisante adoptate de mulţi dintre producătorii de bere cu ghimbir, această băutură acidulată conţine mai mult zahăr decât oricare alta de pe piaţă, depăşind în acest sens până şi Coca-Cola.
Un pahar obişnuit de bere cu ghimbir conţine, în medie, 38.5 grame de zahăr - echivalentul a peste opt linguriţe - potrivit cercetării realizate de British Medical Journal Open. Conţinutul de zahăr este cu atât mai frapant încât îl depăşeşte pe cel al unui pahar cu Coca-Cola, care aduce un aport de 35 de grame de zahăr - aproximativ şapte linguriţe.
Cu toate acestea, dacă preferi gustul de ghimbir al acestei băuturi, există şi o veste bună. Există şi băuturi acidulate cu aromă de ghimbir care conţin semnificativ mai puţin zahăr, astfel că un pahar conţine în jur de 22.9 grame - aproximativ 4.9 linguriţe. Aşadar, dacă eşti amatoare de bere cu ghimbir, ar trebui să citeşti cu atenţie informaţiile de pe ambalaj, pentru a fi sigură că aportul de zahăr este cât mai redus posibil.