Oua in cuib
100 g spaghete
1 galbenus de ou
6 oua de prepelita
150 ml ulei
1/2 lingurita mustar
1 lingura de ketchup
ceapa verde
patrunjel verde
ardei rosu
sare, piper
Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei. Se strecoara bine si se lasa sa se raceasca. Separat, se prepara o maioneza frecand galbenusul cu mustar, sare si piper, dupa care se incorporeaza treptat uleiul. Cand maioneza este bine inchegata, se adauga ketchup si o lingura de apa pentru a obtine un sos fluid. Se amesteca spaghetele cu o parte din sosul preparat, se adauga ceapa verde si patrunjel, tocate si se asaza pe un platou. In mijlocul platoului se asaza, ca intr-un cuib, ouale de prepelita, fierte tari si curatate de coaja. Se inconjoara "cuibul" cu sos si se presara cu ardei rosu tocat marunt.
E bine sa stii
Spaghetele pot fi inlocuite cu un piure de spanac sau urzici batute, iar sosul poate fi asezonat cu mujdei de usturoi.