Oua umplute cu ardei
5 oua medii
5 linguri de Ajvar dulce (pasta de ardei)
2 linguri de smantana
1/2 lingurita de mustar
1/3 legatura patrunjel
sare
piper
bucatele de ardei rosu pentru garnitura
1. Se inteapa ouale la capatul rotund si se fierb timp de 9 minute in apa fierbinte pentru a se intari. Se curata de coaja reci, se curata de pielita si se taie in doua pe lungime.
2. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu furculita, Se amesteca omogen cu pasta de ardei, smantana si mustarul. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca frunzele marunt. Amestecul de galbenus se condimenteaza cu sare si piper si se incorporeaza cam o lingura de patrunjel.
3. Se pune amestecul intr-o punga de sprituit cu varful in forma de stea si se umplu ouale in mod egal. Se aseaza ouale pe un platou si se presara cu restul de patrunjel si cu bucatele de ardei rosu, dupa gust.