Oua umplute cu creier
6 oua
1 creier de porc
1-2 lingurite de mustar
100 g unt
patrunjel verde
busuioc verde
salata verde
sare, piper
Se fierb ouale timp de 8-10 minute pentru a fi tari. Se tin 2 minute in apa rece si se curata de coaja, avand grija sa ramana intregi. Se taie in doua, pe lungime, se scot cu grija galbenusurile si se dau prin sita. Separat, se curata creierul de pielite si vinisoarele cu sange, se spala in mai multe ape reci, apoi se pune la fiert, in apa cu sare si o lingura de otet. Se fierbe 10-15 minute, apoi se strecoara de apa si se trece prin sita. Se freaca impreuna cu galbenusurile de ou, untul, mustarul, vedeata tocata marunt, sare si piper, dupa gust. Se obtine o pasta omogena, cu care se umplu jumatatile de albusuri fierte si se asaza pe un platou, pe un strat de frunze de salata verde. Se orneaza dupa inspiratie.
Sugestie
Umplutura pentru oua poate fi preparata si din pateu de ficat de pasare, sau din sardele, branza picanta sau ciuperci. Ouale umplute se pot servi si cu un sos de maioneza sau de smantana condimentata.