Pachetele cu ficatei
Pentru compozitie:
2 oua
100gr faina
150ml lapte
25 gr drojdie
1lingura ulei
sare.
Pentru umplutura:
500 gr ficatei de pui
2 cepe
1 cescuta de vin
1 lingurita condiment pentru pui.
Intr-un vas se amesteca faina, drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Adauga uleiul si ouale batute cu un praf de sare.
Toarna restul de lapte si framanta bine, apoi lasa-l sa cresca. intre timp caleste ceapa tocata, adauga ficateii taiati mici si lasa-i la foc mic, pana se patrund bine.
Spre final, stropeste-i cu putin vin si lasa-i sa scada bine.
Din aluat se intind 2 foi subtiri si taie patrate mai mari, in mijlocul lor pune amestecul de ficatei si presara condimentul, uneste fiecare colt al patratului de aluat spre mijloc si rasuceste.
Unge pachetelele cu un ou batut si aseaza-le intr-o tava unsa cu ulei.
Prajeste-le cca 20 minute, inainte sa le servesti le poti orna cu ceapa verde.