Pachetele cu fileuri de peste( Fileuri de peste in papiote)
8 fileuri de pastrav
Suc de lamaie
Sare
Piper
1 buc ceapa
1 buc dovlecel sau castravete
2 buc rosii
Coriandru
Unt
Pune frunzele de salata pe o sita si toarna peste ele apa fiarta pentru a se inmuia.
Fileurile de pastrav condimenteaza-le cu suc de lamaie, sare si piper. Suprapune cate 2 fileuri, mereu partea mai groasa peste partea mai subtire, apoi inveleste-le cu frunzele de salata. Daca sunt fileuri foarte mari, le poti taia in jumatati.
Ceapa se tai-o fasii subtiri, castravetele sau dovlecelul in rondele subtiri, rosiile toaca-le grosier, taie marunt cateva frunze de coriandru, apoi amesteca-le pe toate.
Taie in doua 2 foi de hartie. Pe cele 4 foi obtinute, imparte apoi in mod egal legumele, condimenteaza cu putina sare si piper, deasupra pune cate un pachetel de peste, peste care presara fulgi de unt. Impacheteaza apoi bine in hartia de copt.
Aceste patru papiote se aseaza apoi pe o tava si se introduc la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 10 minute. După ce le scoti, lasa-le sa mai stea 2-3 minute. Aseaza-le apoi pe farfurii, despica-le deasupra si serveste-le imediat.
Autor: Jakob Hausmann