Paella cu fructe de mare si pui
2-3 linguri ulei de masline
2 cepe
2 ardei grasi colorati
300 grame scoici cu carapace ( cca 50 grame de carne de scoici congelate)
250 grame cozi de creveti curatati
200 mazare verde
150 grame porumb
100 ml vin alb
Piper cayenne
800 grame de orez cu bobul lung, fiert
1 varf de cutit de sofran
Zema de lamaie
Picaturi de tabasco
Taiati carnea de pui in fasii subtiri si prajiti-o in ulei de masline bine incins. Curatati ceapa, taiati-o marunt, taiati ardeii fasii si puneti-i la prajit peste carne.
Spalati crevetii si scoicile sub un jet de apa si puneti-i la prajit in ulei incins impreuna cu mazarea si poumbul. Adaugati vin alb, condimentele si lasati totul sa se inabuse totul timp de 5 minute, la foc potrivit.
Adaugati orezul. Incalziti bine amestecand continuu. Asezonati cu sofran, zeama de lamaie, tabasco, potrivit cu sare si piper.
Aranjati puiul cu fructele de mare pe farfurii, ornati si serviti.
Reteta oferita de Grup Editorial RAO Articolul anterior Taietei iuti cu creveti Articolul următor Snitel Hawaii cu orez si curry