Paine cu cereale
1 kg faina
2 linguri cereale
1 lingura malai
1 lingura ulei
30 g drojdie de bere
1 lingurita sare
500 ml apa
Se cerne faina pe planeeta, se face o gropita in mijlocul ei si se toarna drojdia diluata cu cateva linguri de apa calduta. Se adauga apoi restul de apa, cerealele, malaiul, sarea si uleiul. Toate acestea se adauga pe rand, in timp ce se amesteca. Se continua framantatul pana se obtine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit, in loc cald, 30 de minute. Se intinde o foaie de aluat, se ruleaza, se asaza in tava si se lasa la crescut 15 minute. Se unge painea cu apa sarata si se introduce tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Cand este rumenita se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca.
Articolul anterior Pizza cu rosii si ardei Articolul următor Pizza cu sunca si carnaciori