Paine pascala greceasca
1 kg faina
1 ceasca (de ceai) de unt
2 linguri de coaja de portocala
6 oua
1 1/2 cesti de zahar
1/2 ceasca lapte
2 linguri drojdie
1/2 ceasca apa calduta
- se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 1 ceeasca de faina si se amesteca bine - se lasa amestecul sa creasca intr-un vas acoperit cu prosop.
- inclazeste putin laptele, apoi pune-l intr-un bol si adauga zaharul, untul si coaja de portocala
-adauga drojdia, ouale (batute) si faina, amestecand continuu. Asigura-te ca aluatul nu este nici prea moale, nici prea tare - acopera aluatul si lasa-l sa creasca langa o sursa de caldura
- cand acesta s-a dublat, mai framanta-l un pic si apoi formeaza painici impletite, pune-le in tava unsa in prealabil cu grasime sau presata cu faina; unge-le cu ou batut si lasa-le la cuptor timp de 30-35 de minute