Panna cotta cu sos de zmeura
2 linguri de zahar
1 baton de vanilie
1/2 plic gelatina
500 g zmeura
80 g zahar pudra
putin suc de lamaie
Inmoaie gelatina in apa rece, iar apoi scobeste miezul de la vanilie. Trebuie sa fierbi smantana, in care ai adaugat in prealabil vanilia si zaharul. Lasi sa fiarba pana observi cum cantitatea se reduce pana la 500 ml. Scoate vanilia si adauga gelatina amestecand pana ce se topeste. Toarna smantana fiarta in forme. Forme pe care le-ai trecut inainte pe sub un jet de apa rece. Apoi pune-le la frigider, acoperite, pentru cel puţin 4 ore.
Amesteca zmeura cu zaharul pudra si lasa sa stea circa 30 minute si apoi paseaza-le cu mixerul si trece-le prin sita. Adauga suc de lamaie. Acopera vasul si pune-l la rece. Pentru a scoate crema de smantana din forme, desprinde masa cu un cutit usor de pe margine, pune formele intr-un vas cu apa fiarta, iar apoi rastoarna pe farfurie. In final, napeaza cu sosul de zmeura